Καμπότζη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Κόστος & χρήματα

Η Καμπότζη  είναι μια πολύ φτηνή χώρα αν και ελαφρώς ακριβότερη συγκριτικά με το γειτονικό Λάος και περίπου στα ίδια επίπεδα με το Βιετνάμ. Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι το  Riel, αλλά η αξία του είναι μικρότερη από το ..χαρτί πάνω στο οποίο είναι τυπωμένο (Η Επανάσταση είχε καταργήσει εντελώς τη χρήση νομισμάτων και είχε ανατινάξει την Εθνική τους Τράπεζα!).  Οι συναλλαγές γίνονται με δολάρια και στις περιοχές κοντά στην Ταϊλάνδη και με Baht. Για ποσά μικρότερα του 1 δολαρίου υπάρχουν τα Riel.  Η συνηθισμένη πρακτική είναι να πληρώνετε σε δολάρια και να παίρνετε ρέστα σε δολάρια και Riel  για τα ψιλά.  Πολύ μικρά ποσά μπορείτε να τα πληρώσετε σε Riel.  Τα ευρώ δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εκτός αν τα αλλάξετε σε τράπεζα κάτι που είναι καλύτερα να το κάνετε στην Ελλάδα παρά εκεί. Ταξιδιωτικές επιταγές μπορείτε να αλλάξετε μόνο σε ορισμένες τράπεζες στις μεγάλες πόλεις αφού σας χρεώσουν με κάποια προμήθεια.  

Εμείς σας προτείνουμε για το ταξίδι  σας στην Καμπότζη να έχετε αποκλειστικά δολάρια σε μετρητά και το υπερβάλλον ποσό  που δεν πρόκειται να ξοδέψετε, αλλά θέλετε να το έχετε μαζί σας για ασφάλεια, σε ταξιδιωτικές επιταγές.

Επειδή τα χαρτονομίσματα σε δολάρια δεν ανανεώνονται (παρά μόνο με όσα φέρουν οι ταξιδιώτες) είναι σε αρκετά κακή κατάσταση και μπορεί αυτά που θα σας δώσουν για ρέστα να μην μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Έχετέ το υπόψη σας όταν παίρνετε ρέστα σε δολάρια.


ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές :
 

Το κόστος διαμονής / φαγητού είναι πολύ ψηλότερο στη Πνομ Πενχ και στο Siem Reap από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

  • οικονομικά δωμάτια : 7 - 12 €
  • ξενοδοχείο μεσαία κατηγορίας: 15 - 30 €
  • οικονομικό γεύμα : 2 - 3 €
  • γεύμα σε εστιατόριο: 5 - 8 €

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.