Ισημερινός

αρχική υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε


Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

Τα λεωφορεία είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε στο εσωτερικό του Ισημερινού. Όλες οι πόλεις έχουν ένα κεντρικό σταθμό (terminal terrestre) που βρίσκεται μακριά από το κέντρο για να μην επιβαρύνουν κυκλοφοριακά την πόλη.  Στους κεντρικούς αυτούς σταθμούς, υπάρχουν δεκάδες γκισέ όλων των εταιριών, οι προορισμοί και οι ώρες αναχώρησης αναγράφονται ή πιο συχνά τις φωνάζουν οι άνθρωποι της εταιρίας και έτσι σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που θα φτάσετε στο σταθμό, έχετε βρει το λεωφορείο σας και έχετε πάρει θέση.  Σε ορισμένους μεγάλους σταθμούς πληρώνετε ένα φόρο που είναι  περίπου 0,01 - 0,05 €.  Ξεκινώντας το ταξίδι σας από τους σταθμούς, εξασφαλίζετε το κάθισμά σας, αλλά  στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστείτε ταξί για να φτάσετε / φύγετε από τους σταθμούς. Τα εισιτήρια είναι φτηνά (υπολογίστε περίπου 1€ για κάθε ώρα διαδρομής), τα λεωφορεία είναι σε γενικές γραμμές καλά (ανάλογα την εταιρία και τη διαδρομή), καθαρά, το κάπνισμα απαγορεύεται, ενώ λόγω του μεγέθους της χώρας,  η μεγαλύτερη διαδρομή που μπορείτε να κάνετε  διαρκεί λιγότερο από 18 ώρες.  Η οδήγηση είναι σχετικά ασφαλής (συγκρινόμενη με την οδήγηση στην Ασία) και το μόνο που θα σας προβληματίσει είναι τα ελάχιστα έως καθόλου διαλείμματα για τουαλέτα. Ρυθμίστε την κατανάλωση νερού / αναψυκτικών για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση, ιδιαίτερα αν είστε γυναίκα.

Διαδρομές με τρένο υπάρχουν μόνο η τουριστική (και διάσημη) διαδρομή από τη Riobamba μέχρι Alausi και Sibambe ενώ η  (τουριστική επίσης διαδρομή) Ibarra - Primer Paso  δεν είναι σίγουρο ότι λειτουργεί.

Υπάρχουν επίσης πολλές μικρές αεροπορικές εταιρίες που πετούν μεταξύ των μεγάλων πόλεων και από Quito & Guayaquil προς τα Γκαλαπάκος ενώ για πτήσεις στο τροπικό δάσος σε αρκετές περιοχές υπάρχουν διαθέσιμα ελαφρά αεροσκάφη προς ενοικίαση. Δεν κάναμε καμία πτήση στον Ισημερινό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τις τιμές.

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.