Ισημερινός

αρχική υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε

 

υγεία

Πάρτε τις συνηθισμένες προφυλάξεις σε θέματα φαγητού (αποφεύγοντας την κατανάλωση μαγειρευμένων στο δρόμο φαγητών), νερού (μόνο εμφιαλωμένο),  προστατευτείτε από τσιμπήματα κουνουπιών και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα υγείας στον Ισημερινό.  Ανατολικά των Άνδεων υπάρχουν περιοχές  (Morona-Santiago, Napo, Pastaza, Sucumbios, Zamora-Chinchipe) με κρούσματα κίτρινου πυρετού. Ανάλογα με το χρόνο παραμονή σας,  τον τρόπο ταξιδιού και αφού συμβουλευθείτε την υγειονομική υπηρεσία της περιοχής σας,  αποφασίζετε αν θα κάνετε εμβόλιο για τον κίτρινο πυρετό.  

ελονοσία Ο κίνδυνος να νοσήσετε από ελονοσία είναι υπαρκτός για τις περιοχές κάτω των 1.500 μέτρων στις περιοχές Esmeraldas, El Oro, Manabi, Los Rios, Cotopaxi και Loja.  Με βάση τις πληροφορίες μας (καλοκαίρι 2006)  είναι αρκετό να πάρετε όλες τις προφυλάξεις για τα τσιμπήματα κουνουπιών και να έχετε μαζί σας τα ανθελονοσιακά φάρμακα χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε αν δεν υπάρξουν συμπτώματα (standby).

ηπατίτιδα Α

ηπατίτιδα Β

Πριν από οποιοδήποτε ταξίδι θα πρέπει να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α και καλό είναι (ιδιαίτερα για ταξίδια διάρκειας 4 εβδομάδων και πάνω) να έχετε εμβολιαστεί και κατά της ηπατίτιδας Β.

νερό Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό, αυτό κάνουν άλλωστε και οι ντόπιοι και να είστε προσεκτικοί με χυμούς που παρασκευάζονται στο δρόμο και μπορεί να έχουν νερό αμφίβολης προέλευσης.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.