Αίθιοπία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

Η Ethiopian Airlines έχει ένα πολύ καλό δίκτυο εσωτερικών πτήσεων που καλύπτει σχεδόν όλους τους προορισμούς που θα επιθυμούσε ο ταξιδιώτης. Οι τιμές κυμαίνονται στα ελληνικά επίπεδα εσωτερικών πτήσεων.

Τα λεωφορεία δεν είναι τόσο κακά όσο τα φαντάζεστε γιατί στην Αιθιοπία απαγορεύονται οι όρθιοι στα υπεραστικά λεωφορεία. Η οδήγηση είναι φυσικά όσο πιο γρήγορη και απότομη γίνεται, οι στάσεις συνεχείς και έτσι υπολογίστε μια μέση ωριαία ταχύτητα 30 χιλιομέτρων. Επειδή η χώρα είναι αχανής θα χρειαστείτε πολλές, πάρα πολλές ώρες ταξιδιού για να καλύψετε τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που απαιτούνται. Καλό είναι να αποφύγετε διαδρομές άνω των 200 χιλιομέτρων σε μια μέρα.

Ταξί υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις θα σας υπερχρεώσουν επειδή είστε λευκός. Με τα παζάρια δεν θα καταφέρετε πολλά πράγματα, θα προτιμήσουν να μην κάνουν καθόλου τη διαδρομή.

Η ενοικίαση αυτοκινήτων είναι δυνατή στην Αντις Αμπέμπα και περιλαμβάνει σχεδόν πάντα και οδηγό. Το κόστος είναι πολύ ψηλό, ψηλότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη χώρα. 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.