Γεωργία

αρχική έγγραφα καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε Μετακίνηση


Πως θα πάτε

Η Γεωργία είναι αρκετά κοντά στην Ελλάδα για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ταξιδέψετε οδικώς.  Οι δρόμοι στην Τουρκία είναι πολύ καλοί και σύμφωνα με τα δικά μας σχέδια που τελικά για λόγους διαθέσιμου χρόνου δεν υλοποιήθηκαν, αρκούν  4 διανυκτερεύσεις για να φτάσετε σχετικά άνετα με δικό σας αυτοκίνητο μέσα από την Τουρκία και τα παράλια  του Πόντου  στη Γεωργία.  Αν αναζητάτε κάτι οικονομικότερο και ταχύτερο τότε το αεροπλάνο είναι η καλύτερη επιλογή. Η αεροπορική εταιρία της Γεωργίας Airzena την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές (2011) πετά απευθείας 2 - 3 φορές την εβδομάδα από την Αθήνα στην Τιφλίδα με πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 120 € one way). Καθημερινές πτήσεις,  έχει επίσης και η (ακριβότερη)  Turkish Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης.  Τέλος μια άλλη επιλογή (αυτή που εμείς ακολουθήσαμε και την οποία προτείνουμε ) είναι η πτήση (μέσω Κωνσταντινούπουλης) προς Τραπεζούντα (Τουρκία)  και από εκεί με λεωφορείο (περίπου 5 ώρες μαζί με τις διατυπώσεις στα σύνορα) στο Μπατούμι (Γεωργία).  Με αυτή τη διαδρομή θα έχετε ένα οικονομικότερο αεροπορικό ειστήριο με την Turkish, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφτείτε το Μοναστήρι της Παναγίας της Σουμελά που βρίσκεται κοντά στη  Τραπεζούντα και να πάρετε μια εικόνα  για την περιοχή του Πόντου πριν φτάσετε στη Γεωργία. 

Γι αυτούς που αναζητούν την απόλυτα οικονομικότερη λύση, υπάρχουν σύγχρονα με όλες τις ανέσεις λεωφορεία (τούρκικης εταιρίας) που κάνουν τη διαδρομή Κωνσταντινούπολη  - Τιφλίδα σε 27 περίπου ώρες.  Μας είπαν επίσης ότι υπάρχει μια φορά την εβδομάδα ένα λεωφορείο που συνδέει απευθείας τη Θεσσαλονίκη με την Τιφλίδα.

Με λεωφορεία μπορείτε να ταξιδέψετε από  / προς τις πρωτεύουσες  των γειτονικών χωρών (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν).

Καθημερινή σιδηροδρομική σύνδεση με νυχτερινό τρένο υπάρχει επίσης μεταξύ Τιφλίδας και Μπακού (14 ώρες),  ενώ η σύνδεση με το Υερεβάν δεν είναι καλή, με αραιά δρομολόγια και  περισσότερες ώρες από το λεωφορείο.

 

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.