Ισλανδία

αρχική έγγραφα Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι καλύτερη εποχή Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες


Κίνδυνοι

Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια ασφαλέστερη χώρα από την Ισλανδία. Με την εγκληματικότητα  να βρίσκεται πολύ κοντά στο μηδέν  οι πραγματικοί κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσετε προέρχονται από τη φύση: Ο καιρός μπορεί να αλλάξει σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα και να γίνει απίστευτα κακός. Αν σκοπεύετε να πεζοπορήσετε ή να ποδηλατήσετε  θα πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσετε παγωμένους ανέμους, χιονοθύελλες ακόμα και το καλοκαίρι. Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν καλύπτει την εσωτερική έρημο του νησιού και πολύ σπάνια θα συναντήσετε  εκεί άλλο όχημα. Σε περίπτωση βλάβης ή άλλου προβλήματος να ξέρετε ότι εκεί θα είστε μόνοι σας.  Οι ντόπιοι οδηγοί έχουν πάντα μαζί τους στο αυτοκίνητο κουβέρτες και νερό για την περίπτωση που το αυτοκίνητό τους  ακινητοποιηθεί.

Ποτέ μην πλησιάζετε τους παγετώνες χωρίς καθοδήγηση ή έξω από τα καθορισμένα μονοπάτια, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος από μετακινήσεις του πάγου, από ασταθείς επιφάνειες ή από κενά στα οποία μπορεί να πέσετε μέσα. 

Στην Ισλανδία υπάρχει επίσης μεγάλη γεωθερμική δραστηριότητα με καυτά νερά ή θερμοπίδακες να αναβλύζουν σε πολλές περιοχές. Μείνετε αυστηρά μέσα στα μονοπάτια  και μην πλησιάζετε στο χείλος των κρατήρων ή των σχισμών -ιδιαίτερα εκεί που έχουν πιο ανοικτό χρώμα από το υπόλοιπο έδαφος: Υπάρχει κίνδυνος το έδαφος να υποχωρήσει και να βρεθείτε μέσα στο ζεματιστό νερό!

 

Δείτε επίσης: Δικτυακοί τόποι σχετικοί με την ασφάλεια


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.