Ισλανδία

αρχική έγγραφα Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι καλύτερη εποχή Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες


Πως θα πάτε

Το καλοκαίρι του 2007 που ερευνήσαμε τους τρόπους  να φτάσουμε στην Ισλανδία, τα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα ήταν ιδιαίτερα ακριβά: Οι τιμές κυμαίνονταν από 800 - 1000+ € με τις φτηνότερες επιλογές να έχουν πρόβλημα διαθεσιμότητας.

Η έρευνά μας έδειξε επίσης ότι οικονομικές πτήσεις (60 - 140 €) για Ρέικιαβικ υπάρχουν αν πετάξετε από / προς Δανία ή Αγγλία. Θεωρητικά θα ήταν δυνατό,  οι πτήσεις αυτές να συνδυαστούν με   άλλες πτήσεις χαμηλού κόστους (π.χ. easy jet) από Αθήνα και να πετύχετε ένα σημαντικό όφελος.  Εννοείται, ότι γι αυτές τις πτήσεις δεν μπορείτε κάνετε κράτηση από ταξιδιωτικό γραφείο, αλλά πρέπει να τις συνδυάσετε μόνοι σας και να αγοράσετε τα εισιτήρια από το διαδίκτυο.

Η έρευνά μας έδειξε επίσης ότι η Lufthansa είχε  καλές τιμές (340 € με επιστροφή συμπεριλαμβανομένων των φόρων) για την πτήση Φρανκφούρτη Ρέικιαβικ. Και εδώ μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό με άλλη εταιρεία χαμηλού κόστους για το τμήμα Αθήνα - Φρανκφούρτη.

Ένας πιο ενδιαφέρον τρόπος να φτάσετε στην Ισλανδία είναι ακτοπλοϊκώς. Η εταιρία Smyril Lines   εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Ισλανδίας,  Νορβηγίας, Δανίας και Σκωτίας με ένα πολύ καλοτάξιδο πλοίο, το Norroena. Αν έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, τότε μπορείτε να διασχίσετε με το αυτοκίνητο σας την κεντρική Ευρώπη, ενώ κατά τον πλου προς την Ισλανδία θα έχετε τη δυνατότητα  να δείτε και τις νήσους Φερόες (υποχρεωτική στάση 2 ή 3 ημερών ανάλογα με το δρομολόγιο).  Τα δρομολόγια του Norroena είναι 15θήμερα, αλλά έτσι σχεδιασμένα ώστε να υπάρχει μια αναχώρηση / άφιξη την εβδομάδα στην Ισλανδία.  Οι τιμές χωρίς να είναι φτηνές, είναι καλές αν λάβει κανείς υπόψη του την απόσταση, το επίπεδο υπηρεσιών του πλοίου (καμία σχέση με τις γραμμές Ελλάδας Ιταλίας) και κυρίως αν το συγκρίνει τηρουμένων των αναλογιών με τις τιμές των εισιτηρίων για τις ...Κυκλάδες.  Για όσους δεν θέλουν ιδιωτική καμπίνα, το εισιτήριο περιλαμβάνει κουκέτα σε κοινόχρηστο θάλαμο 6 ατόμων.  Το δικό μας εισιτήριο  για 4 άτομα (πήγαμε οικογενειακώς),  αυτοκίνητό (VW Camper) με ιδιωτική καμπίνα κόστισε 1.300 € (Ιούλιος 2007) και αφορούσε τη διαδρομή Σκωτία - Ισλανδία (με επιστροφή). Από την ιστοσελίδα της  Smyril μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες και να κάνετε την αγορά των εισιτηρίων.  Η διαδρομή με το αυτοκίνητο από Ανκόνα μέχρι Scrabster (το σημείο αναχώρησης από τη Σκωτία) είναι 2.800 χλμ. και μπορείτε να την κάνετε σε 5 - 7 ημέρες  ταξιδεύοντας μισή μέρα περίπου (400 - 600 χλμ) και αφιερώνοντας τον υπόλοιπο χρόνο για περιήγηση.

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.