Ινδία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού

 

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Όλοι οι ξένοι πρέπει να έχουν βίζα για την είσοδό τους στη χώρα. Η έκδοση βίζας για τους κατόχους ελληνικών διαβατηρίων είναι απλή διαδικασία στο  παράρτημα της Ινδικής πρεσβείας (Βασιλίσσης Σοφίας 122, στάση Αμπελόκηποι του μετρό ΤΚ 11526, τηλ. 2107487676),  κοστίζει περίπου 68 € σύμφωνα με αναφορές ταξιδιωτών (Δεκέμβριος 2009)  και ισχύει για 6  μήνες.  Θα χρειαστείτε επίσης 2 έγχρωμες φωτογραφίες και φωτοτυπία του διαβατηρίου σας (υπάρχει κοντά φωτογραφείο επι της Λ. Μεσογείων).  Ρωτήστε τον υπάλληλο της πρεσβείας αν ο χρόνος ισχύος της βίζας ξεκινά με την είσοδό σας στη χώρα ή από την ημερομηνία έκδοσης.  Αν πρόκειται να βγείτε από τα σύνορα της Ινδίας και να εισέλθετε ξανά, τότε πρέπει να έχετε  βίζα πολλαπλών εισόδων στη χώρα.

 Για να επισκεφτείτε ορισμένες περιοχές, απαιτούνται ειδικές άδειες, τις οποίες ανάλογα με την περίπτωση θα εκδώσετε εκεί, ή μπορείτε να έχετε εκδώσει στην Ελλάδα.  Οι περιοχές αυτές είναι:

Ανδαμίδες νήσοι (Andaman Islands): Αν φτάσετε με αεροπλάνο, μπορείτε να βγάλετε άδεια κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο, στο Port Blair, αν όμως φτάσετε με πλοίο πρέπει να έχετε ήδη την άδεια. Κανονικά δεν θα μπορείτε να βγάλετε εισιτήριο, χωρίς την άδεια. Οι πρεσβεία, μπορεί να σας χορηγήσει με την απαιτούμενη άδεια, όπως επίσης και τα γραφεία αλλοδαπών στο Μαντράς (Mandras) και την Καλκούτα (Calcutta). 

Lakschadweep: Τα  κοραλλιογενή νησιά, Ν.Δ. της Κεράλα (Kerala), είναι δύσκολο να  τα επισκεφτείτε, και αν καταφέρετε να πάρετε άδεια, αυτή θα είναι  μόνο για το νησί Bangaram.

Βορειοανατολικές περιοχές:  Άδεια για τις περιοχές αυτές θα πάρετε μόνο αν έχετε κάποιο μέσο. Σε κάθε περίπτωση αρχίστε τις ενέργειές σας νωρίς,  γιατί η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες!

 Σικίμ (Sikkim): Το Σικίμ βρίσκεται ανάμεσα στο Νεπάλ και το Μπουτάν Β.Α. της Ινδίας και κανονικά η απόκτηση άδειας για την περιοχή αυτή είναι απλή διαδικασία που μπορεί να τελειώσει μέσα σε μερικές ώρες. Αν θέλετε να κάνετε τρέκκινγκ, τότε θα χρειαστείτε ξεχωριστή άδεια. 


  Για περισσότερες απορίες η Ινδική πρεσβεία βρίσκεται επι της οδού  Κλεάνθους 3, 10674, Αθήνα τηλ. 2107216481.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.