Ινδία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού

 

Στην κατάλληλη στιγμή


Οι θρησκευτικές γιορτές στην Ινδία,  είναι μια μοναδική εμπειρία,   που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε. Από την άλλη, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μεγάλες δυσκολίες στη μετακίνηση και στην ανεύρεση ξενοδοχείου, στο συνωστισμό και γενικά σε οτιδήποτε μπορεί να κάνει το (έτσι και αλλιώς δύσκολο) ταξίδι σας ακόμα δυσκολότερο!

Φεβρουάριος

 Το Holi, είναι από τις πιο διάσημες γιορτές στις βόρειες περιοχές της Ινδίας και μοιάζει αρκετά με αντίστοιχες γιορτές στην Ταϊλάνδη, τη Βιρμανία και το αλευρομουτζούρωμα της Καθαράς Δευτέρας στο Γαλαξίδι! Καταβρέχουν ο ένας τον άλλον (και προπαντός τους τουρίστες) με χρωματιστό νερό, και χρωματιστές σκόνες (γκουλάλ).  Φορέστε τα πιο παλιά σας ρούχα και αφήστε τη φωτογραφική σας στο ξενοδοχείο!

Ιούνιος /  Ιούλιος

Το Rath Yatra είναι μια  ινδουιστική γιορτή κατά την οποία το τεράστιο άρμα του Θεού Jagannath κάνει την μεγαλόπρεπη διαδρομή του σερνόμενο από χιλιάδες πιστούς. Η λιτανεία η οποία διαρκεί για μέρες,  γίνεται στο Puri, αλλά και  σε άλλες περιοχές στο Νότο (Tamil Nadu)

Αύγουστος / Σεπτέμβριος

Αφιερωμένη στο Θεό Ganesh, η ινδουιστική γιορτή Ganesh Chaturchi, γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία. Προσκυνήματα στήνονται σε κάθε χωριό με ένα πήλινο ομοίωμα του θεού. Όλοι οι πιστοί παίρνουν από ένα ομοίωμα στο σπίτι και μετά από χρόνο με ειδική ιεροτελεστία ρίπτονται σε λίμνες, ποτάμια ή σε δεξαμενές.  

Σεπτέμβριος / Οκτώβριος

Η Dusentra είναι από τις πιο δημοφιλής γιορτές και διαρκεί 10 ή περισσότερες μέρες. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, καίγονται τεράστια ομοιώματα του δαίμονα Ραβάνα.  Στο Δελχί   ονομάζεται Ram Lila και γιορτάζεται με πυροτεχνήματα, ενώ σε άλλες περιοχές με λιτανείες.  Γνωστή σε όλους τους ταξιδιώτες είναι επίσης η γιορτή της καμήλας στο Πουσκάρ, με εκατοντάδες καμήλες και αντίστοιχους τουρίστες να συγκεντρώνονται στη μικρή πόλη.

Οκτώβριος / Νοέμβριος

Με χιλιάδες λάμπες πετρελαίου φωτίζουν οι πιστοί το δρόμο για να επιστρέψει ο Ράμα  στο σπίτι του από την εξορία. Το Diwali διαρκεί 5 μέρες και είναι από τις πιο χαρούμενες γιορτές, με πυροτεχνήματα, δώρα και γλυκίσματα μεταξύ των οικογενειών.  


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.