Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

Στην κατάλληλη στιγμή

Εξαιτίας των πολλών διαφορετικών φυλών, υπάρχουν πολλές τοπικές γιορτές, φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις, που έχουν τοπικό χαρακτήρα και θα πρέπει να τις πληροφορηθείτε από έντυπα που θα βρείτε στα γραφεία τουρισμού. Κατά τη διάρκεια που γιορτάζεται το Ραμαζάνι (γιορτάζεται τον ένατο μήνα κατά το ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο, περίπου το Δεκέμβριο - Ιανουάριο), το ταξίδι είναι δυσκολότερο, τα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι όλα κλειστά, τα ξενοδοχεία γεμάτα και η κίνηση στους δρόμους και στα μέσα συγκοινωνίας μεγάλη, με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες, που γιορτάζεται το τέλος της νηστείας (Idul Fitri).

Απρίλιος (Μπαλί)

Γιορτάζεται το Μπαλινέζικο Νέο Έτος (Nyepi). Μια μέρα πριν, τα κακά πνεύματα καταδιώκονται με τυμπανοκρουσίες και αναμμένους δαυλούς, ενώ την επόμενη όλοι παραμένουν στα σπίτια τους και τα μαγαζιά είναι κλειστά, ώστε τα πνεύματα να μην βρουν κανένα. Η ακριβής ημερομηνία ανακοινώνεται στην αρχή του κάθε χρόνου, συνήθως είναι τον Απρίλιο, μερικές φορές τον Μάρτιο.

Ιούλιος - Αύγουστος (Σουλαβέζι)

Μεγάλο πλήθος ανθρώπων επισκέπτονται την περιοχή των Τάνια Τοράγια, τους μήνες αυτούς, (ακολουθούμενοι από ορδές τουριστών) για τις φημισμένες επικήδειες ιεροτελεστίες. Οι Τάνια Τοράγια, κηδεύουν τους νεκρούς τους πρόχειρα, αμέσως μετά το θάνατο και τους κρατούν στο σπίτι (σήμερα τους διατηρούν με φάρμακα αντί των παραδοσιακών βοτάνων), μέχρι τον Ιούλιο - Σεπτέμβριο, που η οικογένεια θα έχει μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα και θα έχει ελεύθερο χρόνο από τις αγροτικές εργασίες για την επίσημη τελετουργική κηδεία.

Αύγουστος

.Στις 17 Αυγούστου είναι εθνική εορτή (ημέρα της ανεξαρτησίας) και γιορτάζεται με παρελάσεις, οι πιο μεγαλόπρεπες από τις οποίες γίνονται στη Τζακάρτα


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.