Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα πάτε

Από την Ευρώπη υπάρχουν πολλές πτήσεις προς Τζακάρτα και το Denpasar στο Μπαλί, που αποτελούν και τα σημεία εισόδου στη χώρα. Αν ταξιδεύετε και σε άλλη χώρα της Ν.Α. Ασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αρκετά καλές αεροπορικές συνδέσεις με τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες.

Μια αρκετά δημοφιλής διαδρομή είναι τα ταχύπλοα σκάφη που συνδέουν τη Μαλαισία με τη Σουμάτρα. Αντίστοιχες συνδέσεις υπάρχουν και με τη Σιγκαπούρη μέσω των νησιών Batam και Bintan. Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας προς τη Σουμάτρα ή με τα πλοία της Pelni προς τη Τζακάρτα και άλλους προορισμούς.

Από την Ίριαν Τζάγια προς την Παπούα Ν. Γουινέα ο μοναδικός τρόπος είναι με βάρκα (1 - 2 φορές την εβδομάδα) που εκτελεί συγκοινωνία μεταξύ Jayapura και Vanimo. Αν έχετε γνώσεις ιστιοπλοίας, άφθονο χρόνο και λίγη τύχη μπορεί να βρείτε κάποιο γιοτ που θα θελήσει να σας πάρει μαζί του εκτελώντας σε αντάλλαγμα χρέη πληρώματος.

Τέλος, υπάρχει και οδική σύνδεση μεταξύ ανατολικής Μαλαισίας και Καλιμαντάν στο συνοριακό σταθμό στο Entikong, ο οποίος βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Pontiank προς Kuching.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.