Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Σε μια χώρα με τροπικό κλίμα και χαμηλά επίπεδα υγιεινής είναι φυσικό να υπάρχει ο κίνδυνος της ελονοσίας και προβλήματα που προέρχονται από το μολυσμένο νερό και φαγητό, προβλήματα που πολύ εύκολα μπορείτε να αποφύγετε λαμβάνοντας κάποιες στοιχειώδεις προφυλάξεις.

Ελονοσία

Υπάρχουν πολύ λίγες περιοχές στην Ινδονησία στις οποίες δεν κινδυνεύετε από ελονοσία. Γι αυτό είναι απαραίτητο να πάρετε χάπια ελονοσίας και να τηρήσετε σχολαστικά τη δοσολογία που θα σας προτείνει η Υγειονομική υπηρεσία, πριν και μετά το ταξίδι. Εκτός από τα χάπια μην αμελήσετε να πάρετε και τις λοιπές προφυλάξεις, όπως να αποφύγετε τα κοντά παντελόνια και κοντομάνικα μετά τη δύση του ηλίου, να χρησιμοποιείτε πάντα κάποιο εντομοαπωθητικό για τα γυμνά μέρη του σώματος, αποφύγετε κολόνιες και after shave και να προμηθευτείτε μια κουνουπιέρα για πάν ενδεχόμενο.

ηπατίτιδα Α

Πρέπει να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ασία, μολύνεται από την παιδική ηλικία με τον ιό της ηπατίτιδας Α και αναπτύσσει ανοσία. 

ηπατίτιδα Β

Είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλές χώρες του 3ου κόσμου γι αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε εμβολιαστεί εφόσον ταξιδέυετε συχνά.. Επειδή η μετάδοση γίνεται με σωματικά υγρά και αίμα, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος μόνο σε περίπτωση που μπορεί να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με τους κατοίκους ή πρόκειται να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Έχετε υπόψη σας, ότι το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο, το τρύπημα αυτιών ή το τατουάζ εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους εξαιτίας μολυσμένων εργαλείων. 

άλλοι κίνδυνοι για την υγεία:

Ο ήλιος στην τροπική ζώνη μπορεί να γίνει επικίνδυνος χωρίς καπέλο και κατάλληλο αντιηλιακό. Στα τροπικά δάση υπάρχουν βδέλλες για αυτό ελέγχετε πάντα τα γυμνά μέρη του σώματός σας όταν βαδίζετε μέσα σε υγρά χόρτα. Οι βδέλλες (αν και οι ίδιες δεν είναι επικίνδυνες) μπορεί να είναι φορείς ασθενειών και οι πληγές που αφήνουν είναι εύκολο να μολυνθούν στο τροπικό περιβάλλον. Τα κοράλλια που περιβάλλουν πολλές παραλίες είναι ιδιαίτερα κοφτερά και υπάρχει κίνδυνος για βαθιά κοψίματα στα πέλματα όταν βαδίζετε ξυπόλητοι. 

νερό

Ο πιο σημαντικός κανόνας για καλή υγεία είναι να μην πίνετε άλλο νερό εκτός από εμφιαλωμένο (υπάρχει παντού διαθέσιμο στην Ινδονησία) αφού βεβαιωθείτε ότι το πώμα είναι καλά σφραγισμένο! Επίσης μην χρησιμοποιείτε παγάκια, τα οποία δεν ξέρετε την προέλευσή τους και αποφύγετε τους χυμούς που δεν είναι συσκευασμένοι, εκτός αν είστε σίγουροι ότι δεν περιέχουν νερό.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.