Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Κόστος & χρήματα

Με τη κρίση του 1997, την υποτίμηση της ρούπιας και τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας, η Ινδονησία παραμένει ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς της Ν.Α. Ασίας. Ξενοδοχεία, φαγητό και μετακίνηση με δημόσια μέσα μεταφοράς, είναι πάρα πολύ φτηνά αν τα υπολογίσετε σε δολάρια ή ευρώ. Εξαίρεση, είναι τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού, τα οποία ακολουθούν την πορεία των σκληρών νομισμάτων και τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Πολλοί ταξιδιώτες θα βρουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς στην Ινδονησία (με το δίκιο τους) άβολα, ιδιαίτερα κουραστικά και χρονοβόρα εξαναγκάζοντάς τους να ταξιδέψουν με τα ειδικά για το σκοπό αυτό τουριστικά λεωφορεία ή με μισθωμένο αυτοκίνητο. Τα κόστη στην περίπτωση αυτή αν και παραμένουν χαμηλά για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σας, αφού η μετακίνηση με τον τρόπο αυτό στοιχίζει έως και 10 φορές περισσότερο από τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τα δολάρια ΗΠΑ και τα ευρώ σε μετρητά, είναι το νόμισμα που μπορείτε να αλλάξετε ευκολότερα σε τράπεζες και ανταλακτήρια που βρίσκονται σε όλες τις τουριστικές περιοχές. Εκτός των μεγάλων πόλεων αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στην αλλαγή των ταξιδιωτικών επιταγών, ενώ οι διαφορές στις ισοτιμίες είναι ασυνήθιστα μεγάλες μεταξύ των ανταλακτηρίων. Στα μικρότερα νησιά, πέρα από τις συνηθισμένες διαδρομές των τουριστών μπορεί να δυσκολευτείτε να αλλάξετε χρήματα, φροντίστε πριν εγκαταλείψετε την τελευταία πόλη να έχετε αρκετές ρούπιες μαζί σας. Κατά την αλλαγή χρημάτων, υπάρχουν πολλές αναφορές ταξιδιωτών για απάτες, είτε με λάθος υπολογισμούς (μην εμπιστεύεστε ούτε τα κομπιουτεράκια τους!), είτε με εξαφάνιση χαρτονομισμάτων που μετρήθηκαν μπροστά σας, με ταχυδακτυλουργικό τρόπο. Προσέχετε!

ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές : (Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αστάθειας του νομίσματος οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές όπως ίσχυαν το καλοκαίρι του 2001)
 

  • οικονομικά δωμάτια : 5 €
  • ξενοδοχείο μεσαία κατηγορίας: 10 - 20 €
  • οικονομικό γεύμα : 1 - 3 €
  • γεύμα σε εστιατόριο: 3 - 6 €


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.