Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

  Nusa Tenggara
Ιάβα Μπαλί Nusa Tenggara άλλοι προορισμοί

 

Nusa Tengara (Νοτιοανατολικά νησιά) είναι το όνομα της επαρχίας που περιλαμβάνει τα νησιά ανατολικά του Μπαλί. Το Ανατολικά του Μπαλί...αληθινό ταξίδι θα λέγαμε ξεκινά από εδώ, ανατολικά του Μπαλί, με ανθρώπους λιγότερο εξοικειωμένους στο μαζικό τουρισμό, με περισσότερο παρθένα φύση, αλλά και λιγότερες ευκολίες για τον ταξιδιώτη.  Ταξιδεύοντας ανατολικά, το κλίμα γίνεται στεγνό, το τοπίο θυμίζει περισσότερο Αυστραλία, οι κάτοικοι είναι πιο φτωχοί, αλλά και πιο παραδοσιακοί σε ότι αφορά τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τη θρησκεία.

 

Lombok

Νησιά Gilli: η συγκοινωνία με το LombokΑρκετά κοντά στο Μπαλί (4 - 5 ώρες περίπου με το πλοίο της γραμμής), το Lombok είναι αυτό που ήταν το Μπαλί πριν το ανακαλύψουν οι ορδές των τουριστών. Πολλές τροπικές παραλίες με ήπιο τουρισμό, ενώ το ηφαίστειο Gunung Rinjani στα 3.700 μ. με την τεράστια λίμνη στον κρατήρα, θεωρείται από τις καλύτερες ορειβατικές διαδρομές στην Ινδονησία. Τα μικροσκοπικά νησάκια Gili, μόλις τώρα ανακαλύπτονται από τους ταξιδιώτες: Φτηνά δωμάτια και ρομαντικά εστιατόρια μπροστά στη θάλασσα, χωρίς κανένα μηχανοκίνητο όχημα, παχιά λευκή άμμος και ένας υπέροχος βυθός με κοράλλια γεμάτος φανταχτερά τροπικά ψάρια. Αν ο προορισμός σας είναι τα Gili, αφήστε τα παπούτσια σας στο σπίτι: εδώ σας είναι εντελώς άχρηστα.

 

Sumbawa & Komodo

η σαρκοφάγος σαύρα του KomodoΕξαιρετικές παραλίες υπάρχουν και στη Sumbawa, αλλά λίγοι ταξιδιώτες σταματούν εδώ, ταξιδεύοντας με το λεωφορείο ή με οργανωμένα τουρ ακτοπλοϊκώς για το νησί Komodo. Εδώ ζουν οι τεράστιες σαρκοφάγες σαύρες με βάρος που φτάνει τα 100 κιλά. Το νησί θεωρείται εθνικό πάρκο γι αυτό θα πληρώσετε εισιτήριο και μπορείτε να περιηγηθείτε για να φωτογραφήσετε τις σαύρες πάντα με τη συνοδεία οδηγού. Η διανυκτέρευση συνήθως γίνεται στο σκάφος που σας μετέφερε μέχρι εδώ.

 

Flores

Ένα νησί με άγρια ομορφιά και άνθρωποι από διαφορετικές φυλετικές ομάδες που η μορφολογία του νησιού τους κράτησε σε απόσταση, όπως άλλωστε και το Ισλάμ, που ποτέ δεν μπόρεσε να ριζώσει εδώ. Οι τρεις χρωματιστές λίμνες του Kelimutu στην κορυφή του ομώνυμου ηφαιστείου μέσα σε βαθείς κρατήρες σε ένα μάλλον σεληνιακό τοπίο, έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν χρώμα χωρίς να έχει βρεθεί εξήγηση γι αυτό.

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.