Ινδονησία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

  άλλοι προορισμοί
Ιάβα Μπαλί Nusa Tenggara άλλοι προορισμοί

 

Σουμάτρα

Η Σουμάτρα ξεχωρίζει για τη τροπική της φύση , με ποτάμια, άγρια ζωή και έντονα ισλαμική και αποικιοκρατική αρχιτεκτονική. Στο Bukit Lawang, μπορείτε να δείτε Οραγκουτάνγκους στο φυσικό τους περιβάλλον και να κάνετε τρέκκινγκ στη ζούγκλα και στο εθνικό πάρκο Gunung Leuser. Η Donau Toba, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ν.Α. Ασίας , μέσα στην τεράστια καλδέρα ενός ηφαιστείου που κατέρρευσε πριν από 100.000 χρόνια. Το ταξίδι στη Σουμάτρα είναι πιο δύσκολο από την Ιάβα, με κακούς δρόμους, μεγάλες αποστάσεις και μεγάλες περιόδους βροχής.

 

Καλιμαντάν

Στο αχανές αυτό νησί υπάρχουν ελάχιστοι δρόμοι και ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης είναι μέσα από τα ποτάμια ή το αεροπλάνο. Οι διαδρομές μέσα από τα ποτάμια που διασχίζουν την αδιαπέραστη ζούγκλα είναι μοναδικές, όπως και η ζωή των ανθρώπων που εκτυλίσσεται στις όχθες των ποταμών. Ελάχιστοι ταξιδιώτες φτάνουν εδώ και αν ζητάτε την αληθινή περιπέτεια στο Καλιμαντάν είναι σίγουρο ότι θα την βρείτε. Την άνοιξη του 2001 υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των φυλών, πλήθος ανθρώπων εγκατέλειψε τις εστίες του και υπήρξε μεγάλος αριθμός νεκρών. Οι εντάσεις στην περιοχή δεν είναι καθόλου σπάνιες γι αυτό ενημερωθείτε για την κατάσταση που επικρατεί πριν ταξιδέψετε.

 

Σουλαβέζι

Οι επικήδειες τελετές των Τάνια Τοράγια είναι ο σπουδαιότερος λόγος που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί, αλλά στο Σουλαβέζι υπάρχουν πολύ περισσότερα να δείτε. Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι γύρω από το Pulau Bunaken θεωρούνται από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις ή snorkeling ενώ τα νησάκια Togean, θεωρούνται τροπικοί παράδεισοι.

 

Μολούκες

Σε μια τεράστια ωκεάνια έκταση βρίσκονται διεσπαρμένα τα νησιά των Μολούκων. Ο τολμηρός ταξιδιώτης θα ανακαλύψει υπέροχες τροπικές παραλίες, κάστρα, ναυάγια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ανθρώπους και τοπία που μοιάζουν περισσότερο με Πολυνησία. Η μετακίνηση μεταξύ των νησιών είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα όταν γίνεται από τη θάλασσα, ενώ οι πτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα συχνές. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται πολύς χρόνος για ταξιδέψετε σε αυτά τα νησιά. Από το 1999, σε πολλά νησιά έχουν υπάρχουν συχνά ταραχές γι αυτό ενημερωθείτε πριν ταξιδέψετε.

 

Ίριαν Τζάγια

Η Ίριαν Τζάγια αποτελεί το δυτικό τμήμα της Παπούα - Ν. Γουινέα και θεωρείται όχι άδικα ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στο πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους στις οποίες ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Ο πρώτος λευκός έφτασε εδώ μόλις το 1938, προς μεγάλη έκπληξη του πολιτισμένου κόσμου που πίστευε ότι είχε εξερευνήσει και χαρτογραφήσει κάθε σπιθαμή της γης. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες, ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι, βραχώδη φαράγγια συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση στα χαμηλότερα υψόμετρα, την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται την κοιλάδα Baliem για τους ανθρώπους της και για τρέκκινγκ. Στο Pulau Biak θα βρείτε υπέροχες παραλίες και ναυάγια ενώ από το Sentani μπορείτε να εξερευνήσετε με βάρκα την ομώνυμη λίμνη. Από το Manokwari και Nabire στα βόρεια παράλια μπορείτε να εξερευνήσετε τα κοντινά νησιά, τα βουνά και τις λίμνες. Το ταξίδι σε αυτές τις περιοχές, εκτός από δύσκολο, είναι αρκετά ακριβό και χρονοβόρο. Μεταξύ των μεγάλων πόλεων δεν υπάρχουν δρόμοι και πρέπει να χρησιμοποιήσετε αεροπλάνο ή βάρκα. Αρκετές περιοχές είναι κλειστές για τους ταξιδιώτες ενώ για άλλες χρειάζεστε την άδεια της τοπικής αστυνομίας. Πριν ξεκινήσετε ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την δραστηριότητα των ανταρτών που μάχονται για μια ελεύθερη Παπούα.

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.