Ιράν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

Στην κατάλληλη στιγμή

Οι θρησκευτικές εορτές ακολουθούν το ισλαμικό ή το περσικό ημερολόγιο τα οποία διαφέρουν σημαντικά από το δυτικό ημερολόγιο κάθε χρόνο. Δεν γνωρίζουμε κάποιο ασφαλή τρόπο για τη μετατροπή των ημερομηνιών αυτών στο δυτικό ημερολόγιο.
 

9 & 10 Μοχαράμ  εορτάζεται ο θάνατος του Χουσεϊν, του τρίτου ιμάμη των Σιιτών. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών σε κάθε πόλη και χωριό, ομάδες νεαρών ανδρών, ντυμένοι με μαύρα πουκάμισα ξεχύνονται στους δρόμους χτυπώντας τα στήθη τους και την πλάτη τους με τα χέρια ή με αλυσίδες (σαλλάχ) κάτω από τους ήχους τυμπάνων. Το αποκορύφωμα της γιορτής είναι η αναπαράσταση της μάχης της Καρβάλα (650 μ.Χ.) με έφιππους άνδρες που κραδαίνοντας όπλα και σπαθιά μάλλον με υπερβολικό πάθος ρίχνονται στη μάχη στο κέντρο της πόλης.
περίπου 21 -25 Μαρτίου Το Περσικό Νέο Έτος (Νο Ρουζ) είναι μια μεγάλη παραδοσιακή οικογενειακή γιορτή. Για 5 μέρες θα βρείτε σχεδόν τα πάντα κλειστά, τα ξενοδοχεία γεμάτα και όλες τις θέσεις των λεωφορείων κλεισμένες. Οι Ιρανοί γιορτάζουν με τις οικογένειές τους κάνουν πικ νικ και ταξιδεύουν στη χώρα τους για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς. Αν δεν έχετε οικογένεια να σας φιλοξενήσει, καλό είναι να αποφύγετε τις ημερομηνίες αυτές.


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.