Ιράν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Το Ιράν είναι μια καθαρή χώρα για τα δεδομένα της Ασίας. Αυτό σημαίνει, ότι λαμβάνοντας κάποιες στοιχειώδεις προφυλάξεις δεν διατρέχετε κίνδυνο να αρρωστήσετε. Οι κλιματικές συνθήκες στο Ιράν είναι αυτές που μπορεί να σας προβληματίσουν περισσότερο: Υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι στο Νότο, υπερβολικό κρύο το χειμώνα στο Βορά.

ελονοσία: ο κίνδυνος ελονοσίας είναι ελάχιστος και μόνο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου. Δεν χρειάζεται να λάβετε προφυλάξεις.
ηπατίτιδα Α: Σας συμβουλεύουμε να εμβολιαστείτε εφόσον ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. 
άλλοι κίνδυνοι για την υγεία: Το φαγητό στο Ιράν το βρήκαμε εξαιρετικό, ακόμα και στα πιο απλά ταβερνάκια. Οι πιθανότητες είναι μικρές να αντιμετωπίσετε διάρροιες. Στα ναργιλεδάδικα των χωριών δεν προσφέρεται επιστόμιο για τους πελάτες και όλοι καπνίζουν από τον ίδιο σωλήνα. Εμείς δεν πάθαμε τίποτα.

Μπορείτε να πάθετε εύκολα εγκαύματα από τον ήλιο αν δεν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

νερό Το νερό της βρύσης στην Τεχεράνη είναι απόλυτα ασφαλές και μάλιστα το βρήκαμε ιδιαίτερα γευστικό, συγκριτικά με αυτό της Αθήνας. Η ποιότητα του νερού διαφέρει από πόλη σε πόλη αλλά σε  γενικές γραμμές είναι ασφαλές.  Δεν θα βρείτε εύκολα εμφιαλωμένο νερό γι αυτό θα καταλήξετε αργά ή γρήγορα σε εμφιαλωμένα ποτά και χυμούς.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.