Λάος

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Η βίζα είναι απαραίτητη για να ταξιδέψετε στο Λάος, όποιας εθνικότητας διαβατήριο κι αν έχετε.  Ανεξάρτητα από τους παρακάτω τρόπους που θα αποκτήσετε τη βίζα, θα χρειαστείτε το (εις τριπλούν) έντυπο της αίτησης  από 1 μέχρι 3 φωτογραφίες και το διαβατήριό σας με ισχύ 3 τουλάχιστον μηνών.

Οι προξενικές αρχές του Λάος εκτός Ν.Α. Ασίας, θα χρειαστούν μέχρι και  2 μήνες (!) για να σας δώσουν βίζα, ενώ στην Μπανγκόκ μπορείτε να την έχετε σε 24 ώρες (βίζα 15 ημερών, 1200 Baht) και με κάποια επιπλέον επιβάρυνση ακόμα και σε μερικές ώρες. Αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία στη Kao Sαn αναλαμβάνουν την έκδοσή της.  Εύκολα  μπορείτε να βγάλετε βίζα και από τις γειτονικές χώρες, Ανόι (Βιετνάμ)- 55US$ για βίζα 30 ημερών  και Πνομ Πενχ (Καμπότζη) -40 US$.

Από το 1998 μπορείτε να πάρετε βίζα 15 ημερών κατά την άφιξή σας στο διεθνές αεροδρόμιο της Vientiane, στο διεθνές αεροδρόμιο του Luang Prabang και στη "Γέφυρα της Φιλίας" (Friendship Bridge) στο πέρασμα του ποταμού Μεκόνγκ (σύνορα με Ταϊλάνδη).  Για να πάρετε βίζα κατά την άφιξή σας πρέπει  να στηθείτε στην ξεχωριστή γι αυτό το σκοπό ουρά με 30US$ στο χέρι (ή το ισόποσο σε Thai Baht, ταξιδιωτικές επιταγές ή kip -το ντόπιο νόμισμα-  δεν γίνονται δεκτά) και μια φωτογραφία.  Η βίζα θα μπει  αμέσως στο διαβατήριό σας και θα έχει ισχύ 15 μέρες.   Στην Vientiane μπορείτε να ανανεώσετε τη βίζα, αλλά οι κανόνες  αλλάζουν συνέχεια και πρέπει να δείτε τι ισχύει όταν θα είστε εσείς εκεί.  Πιθανότατα να χρειαστείτε 2$ για κάθε επιπλέον μέρα.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.