Λάος

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα πάτε

 Η Βιεντιάνε και το Luang Prabang είναι τα μόνα αεροδρόμια εισόδου στη χώρα. Τα οικονομικότερα εισιτήρια από Αθήνα, μάλλον  θα είναι από Μπανγκόκ (Thai   & Egypt ) και από εκεί υπάρχουν καθημερινές πτήσεις προς Βιεντιάνε (100€ one way, τιμές 2003). Πτήσεις με περίπου ανάλογο κόστος προς Βιεντιάνε και Luang Prabang υπάρχουν από Chiang Mai (Ταϊλάνδη),  Ανόι (Βιετνάμ), Χο Τσι Μινχ (Βιετνάμ) και Πνομ Πενχ (Καμπότζη).

Προς / από  την Ταϊλάνδη,  ο βασικός  συνοριακός σταθμός είναι στη "γέφυρα της φιλίας" Friendship Bridge στο Nong KhaiΣτο Nong Khai μπορείτε να πάτε με τρένο (11 ώρες) από Μπανγκόκ. Αφού περάσετε τη γέφυρα και τους τελωνειακούς ελέγχους υπάρχουν πολλά τοπικά λεωφορεία προς Βιεντιάνε (περίπου 20 χλμ.)  Άλλος συνοριακός σταθμός από την Ταϊλάνδη είναι στην επαρχία Ubon Ratchathani στο   Chong Mek.

Από / προς το Βιετνάμ  μπορείτε να περάσετε τα σύνορα στο Lao Bao (250  χλμ. ανατολικά από το Savannakhet).  Υπάρχουν τοπικά λεωφορεία προς τα σύνορα και από τις 2 πλευρές όπως επίσης και υπεραστικά (πιθανώς καθημερινά) δρομολόγια μεταξύ Danang (Βιετνάμ) και Savannakhet. Για να περάσετε τα σύνορα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με βίζες προς την αντίστοιχη χώρα που κινείστε. Άλλος συνοριακός σταθμός με το Βιετνάμ υπάρχει στο Kaew Neua (το λένε και Nam Phao) στην επαρχία Bolikhamsai κοντά στο Cau Treo (Βιετνάμ)  και από εκεί προς το Vinh (Βιετνάμ).

 

Από / προς Καμπότζη φαίνεται ότι τα σύνορα στο Voen Kham (Λάος)  και Stung Treng (Καμπότζη) είναι ανοικτά μόνο για ντόπιους.  Έχουμε διαβάσει αναφορές από ταξιδιώτες ότι πέρασαν από ατό το συνοριακό σταθμό. Ενημερωθείτε για το καθεστώς που ισχύει όταν θα είστε εσείς εκεί.

 

Από / προς τη Βιρμανία (Myanmar) δεν υπάρχουν επίσημα ανοικτά σύνορα για ταξιδιώτες, ωστόσο  στην πόλη Xieng Kok (Λάος, επαρχία Luang Nam Tha) υπάρχουν αναφορές από ταξιδιώτες ότι κατάφεραν να τα περάσουν.

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.