Λιβύη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα πάτε

Με τις περικοπές των αεροπορικών δρομολογίων μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 οι λιγοστές πτήσεις μεταξύ Τρίπολης και πρωτευουσών της Ευρώπης είναι πιθανό να είναι ακόμα λιγότερες και τα εισιτήρια σε σχετικά ψηλή τιμή. Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε για Τυνησία, (με οικονομικότερο ναύλο και συχνές πτήσεις) και στη συνέχεια να ταξιδέψετε με λεωφορείο μέχρι τα σύνορα (Ras el-Jedir). Από τα σύνορα μέχρι την Τρίπολη θα χρειαστείτε άλλο λεωφορείο και σχετικά γερά νεύρα για την όλη επιχείρηση. Η κακή οδήγηση και από τις 2 πλευρές των συνόρων θα σας κοστίσει τουλάχιστον ψυχικά, αλλά τα ναύλα είναι ιδιαίτερα οικονομικά. Μην διανοηθείτε να φτάσετε στα σύνορα χωρίς βίζα στο διαβατήριό σας. Αν ταξιδεύετε με παρέα ή συναντήσετε άλλους ξένους με τον ίδιο προορισμό, μπορείτε να μοιραστείτε ένα ταξί από το αεροδρόμιο της Djerba της Τυνησίας μέχρι την Τρίπολη για 70 - 120 US$.

Αντίστοιχα με την Τυνησία είναι και η διαδικασία εισόδου από την Αιγυπτιακή πλευρά. Τα σύνορα βόρεια του Sallum είναι ανοιχτά για τους ξένους εφόσον έχετε βίζα, αλλά να υπολογίζετε με μεγάλες καθυστερήσεις.

Τα σύνορα με την Αλγερία στη νότια Λιβύη είναι κλειστά για όλους του ξένους.

Από την πλευρά της Λιβύης μπορείτε να περάσετε στο Νίγηρα, ταξιδεύοντας με δικό σας αυτοκίνητο στην έρημο αλλά όχι και το αντίθετο, αφού από τη Νιγηριανή πλευρά δεν επιτρέπεται στους ξένους να πλησιάσουν τη συνοριακή γραμμή εξαιτίας ανταρτών Τουαρέγκ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μόνο με τη βοήθεια ταξιδιωτικού πρακτορείου μπορείτε να περάσετε στο Τσαντ γιατί κανονικά τα σύνορα είναι ανοιχτά μόνο για τους ντόπιους που ταξιδεύουν στην καρότσα φορτηγών που κάνουν τη διαδρομή. Το ίδιο ισχύει και για το πέρασμα από / προς το Σουδάν. Τα ντόπια ταξιδιωτικά πρακτορεία μπορούν να φροντίσουν να περάσετε τα σύνορα που κανονικά είναι μόνο για τους ντόπιους. Εννοείται, ότι οι διαδρομές αυτές είναι πολύ περιπετειώδεις και  όχι για τον μέσο ταξιδιώτη.


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.