Μαλαισία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση


Κίνδυνοι

Η Μαλαισία είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στην περιοχή (δεύτερη μετά την Σιγκαπούρη που έχει σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα) ασφαλέστερη από την Ελλάδα και από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  Αυτός όμως δεν είναι λόγος να είστε απρόσεκτοι με το πορτοφόλι σας ή να είστε εξαιρετικά αφελείς με διάφορους τύπους που  θα σας πλησιάσουν με σκοπό κάποια απατεωνιά στα μεγάλα αστικά κέντρα (έχουν αναφερθεί διάφορες απάτες σχετικές με τυχερά παιχνίδια). Σύμφωνα με το δικό μας αισθητήριο (ορισμένες φορές που επιστρέψαμε πολύ αργά στο ξενοδοχείο μας δεν  νιώσαμε πολύ άνετα),  προτείνουμε να μην κυκλοφορήσετε  αργά τη νύχτα σε σκοτεινές φτωχογειτονιές της Κουάλα Λουμπούρ και του Πενάνγκ.  Στην πρωτεύουσα υπάρχουν επίσης αναφορές για τσαντάκηδες, αν και οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες αν τις συγκρίνετε με αυτές της Αθήνας.

Φίδια είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε, υπάρχουν άφθονα στη Μαλαισία γι αυτό έχετε το νου σας κάθε φορά που είστε έξω από την πόλη. Υπάρχουν επίσης πολλές από τις χαρακτηριστικές για την περιοχή μεγαλόσωμες (σε μέγεθος μεσαίου μεγέθους σκύλου) σαύρες, ακόμα και μέσα στην πόλη, σε λίμνες ή ποτάμια οι οποίες είναι ακίνδυνες εκτός και αν τις πλησιάσετε υπερβολικά (αυτές πάντως θα προσπαθήσουν να εξαφανιστούν εφόσον υπάρχει οδός διαφυγής).

Οι βδέλλες στα τροπικά δάση -ιδιαίτερα μετά από βροχή- αποτελούν πραγματική μάστιγα και είναι ικανές να τρυπώσουν μέσα από τις κάλτσες σας και να αναρριχηθούν μέχρι τα πιο απόκρυφα σημεία του σώματός σας χωρίς να τις καταλάβετε. Ακολουθείστε σχολαστικά τις συμβουλές του οδηγού σας και αποφύγετε κατά το δυνατόν να έρχεστε σε επαφή με υγρά φυλλώματα και χόρτα. Οι ντόπιοι λένε ότι η επάλειψη του δέρματος με ελαιόλαδο ή λάδι τσαγιού και το ψέκασμα των ρούχων με εντομοαπωθητικό βοηθούν για να γλυτώσετε από τις περισσότερες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να σας προστατεύει 100%.

 

Δείτε επίσης: Δικτυακοί τόποι σχετικοί με την ασφάλεια


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.