Μαρόκο

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

Στην (α)κατάλληλη στιγμή

Όλες οι θρησκευτικές γιορτές  και τα πανηγύρια ακολουθούν το σεληνιακό ημερολόγιο γι αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι ακριβείς ημερομηνίες. Όταν θα είστε εκεί, μπορείτε να πληροφορηθείτε τις ημερομηνίες από τα γραφεία τουρισμού στις μεγάλες πόλεις.

Το Ραμαζάνι  (3-10-2005, 24-9-2006) κρατά ένα μήνα και είναι το πιο σημαντικό θρησκευτικό γεγονός για τους μουσουλμάνους. Η νηστεία κρατά μόνο κατά τη διάρκεια της μέρας και το βράδυ όλοι συγκεντρώνονται σε παρέες για φαγητό, ποτό, προσευχή και γλέντι. Αν και οι έγγυες, τα παιδιά και οι ταξιδιώτες εξαιρούνται από τη νηστεία, δεν είναι καθόλου καλό να σας βλέπουν να τρώτε  σε δημόσιους χώρους.  Πολλά εστιατόρια και καφέ είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας.  

Φεβρουάριος / Μάρτιος Οι  ανθισμένες αμυγδαλιές γιορτάζονται σε χωριά κοντά στην Tafraoute συνήθως στο τέλος Φεβρουαρίου.

Η  συγκομιδή του βαμβακιού  γιορτάζεται το Μάρτιο στο Beni Mellal.

 

Απρίλιος / Μάιος Στη γιορτή  των κεριών (Sidi Abdallah ibn Hassoun), στο Sale, γίνονται παρελάσεις με κέρινα ομοιώματα.

 Το πανηγύρι Ben Aissa  στη Μεκνές θεωρείται από τα μεγαλύτερα της χώρας.

 

 Μαϊος / Ιούνιος Το πανηγύρι στην Essaouira, είναι επίσης γνωστό και  κρατά για μια εβδομάδα.

Η γιορτή των Ρόδων γίνεται τον Μάιο στο El Kelaa στην κοιλάδα Dades.

Αρχές Ιουνίου το πανηγύρι του Mohamed Ma al Ainin στο Tan Tan, μπορείτε να συναντήσετε τους Τουαρέγκ και άλλες φυλές που συγκεντρώνονται από τη γύρω περιοχή.

  Η γιορτή των κερασιών γίνεται αρχές Ιουνίου στο Sefrou.

Τον Ιούνιο, στο Μαρακές  γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια για 2 εβδομάδες με μουσικούς, χορευτές και καλλιτέχνες από ολόκληρο το Μαρόκο.

 

Ιούλιος / Αύγουστος Στο Goulmime γίνεται ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια παζάρια καμηλών.

Κοντά στη Μεκνές, στο Zerhoun, γίνεται το πανηγύρι του Moulay Idriss.

Άλλα πανηγύρια και φεστιβάλ του μήνες αυτούς γίνονται επίσης νότια του El Jadida, στο Tinzit, στο Quarzazate, στη κοιλάδα Ourika και στα παράλια της Μεσογείου στη Saidia.

 

Σεπτέμβριος / Οκτώβριος Το μεγαλύτερο νυφοπάζαρο της χώρας, γίνεται στο Imilchil,  με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται από διάφορα μέρη και κρατά 3  μέρες.

Άλλες γιορτές ή πανηγύρια το μήνα αυτό γίνονται στο Chefchaousen, στην όαση Sidi Yahia κοντά στην Ouida,  και στη Φες (συνήθως αρχές Οκτώβρη). Τον Οκτώβρη υπάρχουν εκδηλώσεις επίσης στην Tissa και στο Erfoud.

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.