Μαρόκο

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα πάτε

Η βασική πύλη εισόδου στο Μαρόκο είναι το διεθνές αεροδρόμιο Mohamed V στην Καζαμπλάνκα. Το Πάσχα του 2003 που πετάξαμε εμείς, διαθέσιμη υπήρχε μόνο η (αρμιρούτσικη) πτήση της Air France από Παρίσι. Υπάρχουν πολλές άλλες συνδέσεις με ευρωπαϊκές πόλεις προς το Ραμπάτ και το Μαρακές, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες από Αθήνα. Ερευνήστε προσεχτικά τις μικρές αγγελίες των εφημερίδων, οι τιμές στα αεροπορικά μπορεί να έχουν πολύ μεγάλες διαφορές.

Πολλοί ευρωπαίοι ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους στο Μαρόκο, θα χρειαστείτε μια διεθνή άδεια οδήγησης (αν και με τις ευρωπαϊκές δεν θα έχετε πρόβλημα) και την πράσινη κάρτα ασφάλισης που διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Δείτε περισσότερα για το ταξίδι με αυτοκίνητο στο κεφάλαιο μετακίνηση.

Αν είστε νέοι (και όχι μόνο) μπορείτε να πάτε με τρένο στο Μαρόκο και μάλιστα το ευρωπαϊκό Interrail πάσσο, ισχύει και για το Μαρόκο. Υπάρχουν επίσης γρήγορες και άνετες σιδηροδρομικές συνδέσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Προς τη Μαυριτανία δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία, παρόλα αυτά πολλοί ευρωπαίοι με την περιπέτεια στο αίμα τους και με δικά τους 4x4 διασχίζουν τον παραλιακό δρόμο προς το συνοριακό σταθμό Naoudhibou. Η κατάσταση εκεί (παρά κάποιες σποραδικές ένοπλες ληστείες) φαίνεται να είναι ασφαλής, αλλά η κατάσταση σε τέτοιες περιοχές αλλάζει πολύ γρήγορα και θα πρέπει να το ελέγξετε για τη εποχή του δικού σας ταξιδιού.

Τέλος ένα άλλος τρόπος να πάτε στο Μαρόκο, είναι με πλοίο από την Ισπανία (Tarifa-Τανγγέρη, Malaga-Melilla, Almeria-Melilla) και από τη Γαλλία (Sete-Melilla).

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.