Μαρόκο

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Κόστος & χρήματα

Το Μαρόκο δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ούτε ακριβή, αλλά ούτε και φτηνή χώρα. Υπολογίστε με 30 - 50 € / την ημέρα για ένα σχετικά άνετο ταξίδι σε οικονομικά προς μεσαία ξενοδοχεία / δωμάτια μαζί με την μετακίνησή σας. (Αν είστε ζευγάρι, το ποσό δεν διπλασιάζεται αφού θα πληρώσετε το ίδιο για ξενοδοχείο, προσθέστε το φαγητό και τη μετακίνηση μόνο). Η μετακίνηση με τρένα και λεωφορεία είναι φτηνή όπως και το φαγητό. Οι τράπεζες αλλάζουν εύκολα χωρίς δυσκολίες μετρητά  και  ταξιδιωτικές επιταγές σε ευρώ, έχουν παραπλήσιες τιμές οπότε μην χάνετε χρόνο για να βρείτε την πιο συμφέρουσα ισοτιμία και χρεώνουν κάποια μικρή προμήθεια για κάθε επιταγή. Μαύρη αγορά πρακτικά δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν αρκετοί τύποι που θα σας πλησιάσουν με το γνωστό  change money.  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε αλλαγή χρημάτων με αυτούς τους τύπους εκτός κι αν πάτε γυρεύοντας να εξαπατηθείτε.

Οι πιστωτικές κάρτες  γίνονται δεκτές σε μεγάλες πόλεις και σοβαρά μαγαζιά, αλλά σχεδόν πάντα με κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

 
ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές :
 

  • οικονομικά δωμάτια : 15 - 20 €
  • ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας: 20 - 40 €
  • οικονομικό γεύμα : 5 - 8 €
  • γεύμα σε εστιατόριο: 10 - 15 €

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.