Βιρμανία (Myanmar)

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Αν πάτε.. Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Κίνδυνοι

Κατά τη γνώμη μας, η Βιρμανία είναι μια από τις πιο ασφαλείς χώρες στη  Ν.Α. Ασία. Μπορείτε να κυκλοφορήσετε παντού άφοβα,  ακόμα και στις χειρότερες φτωχογειτονιές, χωρίς την παραμικρή  απειλή. Σε κάθε περίπτωση, ότι αφορά μικροκλοπές και ληστείες,  στη Βιρμανία θα νιώσετε περισσότερο ασφαλής από οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας .

Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιοχές, κυρίως κατά μήκος των συνόρων με την Ταϊλάνδη, όπου δραστηριοποιούνται διάφοροι αντάρτες με σποραδικές αψιμαχίες με τα κυβερνητικά στρατεύματα. Για τους ξένους, οι περιοχές αυτές είναι απαγορευμένες και ακόμα κι αν θέλετε, θα είναι δύσκολο να βρεθείτε εκεί.  Επίσης στο νότιο τμήμα της χώρας (επαρχία Tanintharyi),  γίνονται συχνά ληστείες οχημάτων (και λεωφορείων) από ομάδες που ισχυρίζονται ότι μαζεύουν χρήματα για να αντισταθούν στη χούντα που κυβερνά τη χώρα. 

Καλό για σας, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους γύρω σας είναι να μην ανοίξετε ποτέ οποιαδήποτε συζήτηση ούτε καν νύξη για την πολιτική κατάσταση της Βιρμανίας, κάτι που έτσι κι αλλιώς απαγορεύεται αυστηρά. Σε εσάς, σαν ξένοι, είναι απίθανο να συμβεί κάτι αλλά θα φέρετε σε δύσκολη θέση τους συνομιλητές σας και θα τους εκθέσετε σε σοβαρό κίνδυνο.  Εννοείται ότι οποιαδήποτε συμμετοχή σας σε δραστηριότητες εναντίον της στρατιωτικής χούντας  που κυβερνά τη χώρα, θα σας οδηγήσουν σε άμεση απέλαση ή φυλακή.

Η κρατική αεροπορική εταιρία Myamma Airways θεωρείται από τις χειρότερες του κόσμου από πλευράς ασφάλειας, με αρκετές συντριβές αεροσκαφών και νεκρούς επιβάτες. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να πετάξετε με την εταιρία αυτή.

Η συχνότητα θανάτων από δαγκώματα φιδιών στη Βιρμανία,  είναι από τις ψηλότερες στον κόσμο, προσέχετε που πατάτε. Καθώς βάδιζα προς το ξενοδοχείο μου (βράδυ) στο Kyaiktiyo,  παραλίγο να πατήσω πάνω σε ένα φίδι το οποίο είχα περάσει για κλαδί.

 

Δείτε επίσης: Δικτυακοί τόποι σχετικοί με την ασφάλεια


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.