Βιρμανία (Myanmar)

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Αν πάτε.. Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Η Βιρμανία, αν και μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου,  δεν νομίζουμε ότι θα θέσει σε ιδιαίτερο κίνδυνο την υγεία σας. Οι άνθρωποι είναι καθαροί (παρά τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους)  και αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις σχετικά με το τι θα φάτε, τι θα πείτε και την απαραίτητη προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών,  είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

ελονοσία Ο κίνδυνος να νοσήσετε από ελονοσία είναι σημαντικός ολόκληρο το χρόνο στις ανατολικές περιοχές που συνορεύουν με την Ταϊλάνδη και στις δυτικές περιοχές που συνορεύουν με το Μπαγκλαντές και την Ινδία. Στις υπόλοιπες περιοχές, υπάρχει μικρός κίνδυνος   κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου (Μάρτιος - Οκτώβριος) και μικρός έως ανύπαρκτος κατά τη στεγνή περίοδο (Δεκέμβριος - Μάρτιος). Στις μεγάλες πόλεις  Yangon και  Mandalay δεν υπάρχει κίνδυνος ελονοσίας. Αν ταξιδεύετε τη στεγνή περίοδο και δεν σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα στις περιοχές υψηλού κινδύνου δεν χρειάζεται να πάρετε κάποια προφύλαξη πέρα από αυτή για τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

ηπατίτιδα Α

ηπατίτιδα Β

Πρέπει να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ασία, μολύνεται από την παιδική ηλικία με τον ιό της ηπατίτιδας Α και αναπτύσσει ανοσία. Η ηπατίτιδα Β είναι  διαδεδομένη σε πολλές περιοχές στην Ασία γι αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε εμβολιαστεί εφόσον ταξιδεύετε συχνά.. Η μετάδοση γίνεται με σωματικά υγρά και αίμα, γι αυτό ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος αν πρόκειται να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με τους κατοίκους ή πρόκειται να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Έχετε υπόψη σας, ότι το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο, το τρύπημα αυτιών ή το τατουάζ εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους εξαιτίας μολυσμένων εργαλείων.

τέτανος Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Βιρμανία, επιβεβαιώστε πότε ήταν η τελευταία χρονιά που εμβολιαστήκατε κατά του τετάνου και αν είναι απαραίτητο κάντε μια αναμνηστική δόση.
άλλοι κίνδυνοι

Πολλά σκυλιά στη Βιρμανία  (αλλά και άλλα ζώα π.χ. νυχτερίδες) μπορεί να έχουν λύσσα. Μείνετε μακριά τους και αναζητήστε οπωσδήποτε γιατρό αν σας δαγκώσει κάποιο.  

νερό Δεν έχουμε πληροφόρηση κατά πόσο το νερό της βρύσης είναι ασφαλές. Άλλωστε το εμφιαλωμένο είναι φτηνό  (0,12 - 0,20 € / λίτρο) και θα το βρείτε παντού.  Να είστε προσεκτικοί  με τους χυμούς  γιατί μπορεί να περιέχουν νερό ή πάγο αγνώστου προέλευσης. Σε καλά εστιατόρια μπορείτε άφοβα να επιτρέψετε πάγο στο ποτό σας. Ο καφές και το τσάι είναι πάντα ασφαλή αν το νερό έχει προηγουμένως βράσει.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.