Νεπάλ

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

  Τρέκινγκ
Κοιλάδα Κατμαντού Terai Τρέκινγκ

 

Τα Ιμαλάια είναι αναμφισβήτητα τα πιο εντυπωσιακά βουνά σε αυτό τον πλανήτη και θα ήταν κρίμα αν δεν προγραμματίστε μια διαδρομή στα ορεινά χωριά του Νεπάλ. Εκτός από τη φύση θα έρθετε σε επαφή με τις διαφορετικές φυλετικές ομάδες, τον ξεχωριστό πολιτισμό των ανθρώπων αυτών και με ένα τρόπο ζωής που ελάχιστα έχει αλλάξει τους τελευταίους αιώνες. 

ανηφορίζοντας το μονοπάτι για το Μούκτιναθ (κοντά στα 4.000 μ.)Ανάλογα με τις δυνατότητές σας,  το χρόνο και τα χρήματα που διαθέτετε  μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποιο γκρουπ, από αυτά που οργανώνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία στο Κατμαντού και στην Ποκάρα, μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν οδηγό ή / και αχθοφόρο που θα μεταφέρει το σακίδιό σας, ή τελείως απλά να ξεκινήσετε μόνοι σας (όπως κάναμε εμείς  που είναι και η οικονομικότερη εκδοχή) με ένα καλό ταξιδιωτικό οδηγό (Trekking in the Nepal Himalaya από τις εκδόσεις Lonely Planet) και καλούς χάρτες. Μέχρι τα 4.000 μ. υπάρχουν πολλά χωριά, στα οποία εδώ και αιώνες σταματούν και ξεκουράζονται οι ταξιδιώτες που μετακινούνταν στην ορεινή αυτή περιοχή, έτσι δεν είναι δύσκολο να επιλέξετε  την κατάλληλη διαδρομή, ώστε  πάντα να διανυκτερεύετε σε κάποιο χωριό. Σε αρκετές περιοχές υπάρχουν μικρές χωμάτινες πίστες προς τις οποίες εκτελούν τακτικά δρομολόγια μικρά αεροπλάνα, εξυπηρετώντας το μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών που κινείται στα ορεινά μονοπάτια (προσοχή στην ασθένεια του ύψους αν αρχίσετε την πεζοπορία από μεγαλύτερα υψόμετρα). 

 

Kalopani: έξω από το ξενοδοχείο (σε αυτό θα βρείτε εξαίρετη μηλόπιτα!)Η πιο δημοφιλής περιοχή είναι γύρω από το Ανναπούρνα (Annapurna) και  το Έβερεστ, με χωριά που βρίσκονται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο και πολλά καταλύματα. Το Langtag και Helambu  είναι επίσης καλή επιλογή με χωριά των Σέρπας και υψόμετρα που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα.  Στο ανατολικό και δυτικό Νεπάλ, οι διαδρομές είναι πιο περιπετειώδεις, με λιγότερους ή καθόλου τουρίστες και ελάχιστα καταλύματα. 

Για περισσότερες πληροφορίες  δείτε τις συχνές ερωτήσεις (F.A.Q.) σχετικά με το τρέκκινγκ, ή διαβάστε τη σχετική δημοσίευσή μας στο ΒΗΜΑ της Κυρακής

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.