Πακιστάν

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Διαδίκτυο


 

  Ν. Πακιστάν
Β. Πακιστάν Ν. Πακιστάν

Καράτσι

Μεγάλο και αχανές, το Καράτσι σφύζει από ζωή και εμπορική δραστηριότητα. Ανατολίτικα χρωματιστά παζάρια ανάμεσα σε καταστήματα υψηλής τεχνολογίας στο Καράτσι συναντώνται το παρόν και το μέλλον του Πακιστάν. Αν μπορέσετε να ξεφύγετε από τους πειρασμούς των πολύχρωμων παζαριών στο Saddar, το κέντρο της πόλης, τότε θα επισκεφτείτε το μνημείο Quaid-I-Azam από λευκό μάρμαρο αφιερωμένο στον ιδρυτή του Πακιστάν, τον καθεδρικό ναό της Αγ. Τριάδας και τον Αγ. Ανδρέα, κατάλοιπα της αποικιοκρατίας των Άγγλων, τους Ζωροαστρικούς πύργους της γαλήνης και το απόγευμα θα κάνετε βόλτα πάνω στη ράχη καμήλας στην αμμουδιά Κλιφτον που απλώνεται νοτιοανατολικά της πόλης.

Ουτς Σαρίφ

Ελάχιστοι ταξιδιώτες θα φτάσουν εδώ, αφού η πόλη βρίσκεται στο Νότο και στα όρια της επικίνδυνης περιοχής των Σιντ. Το όνομα σημαίνει ¨άγιος τόπος" και είναι γνωστός για τους εξαιρετικούς ναούς Σούφιδων.

Μοντετζοντάρο

Άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, είναι ένας από τους καλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Δυστυχώς βρίσκεται στην επικίνδυνη περιοχή των Σιντ.

Κάστρο Ντεραβάρ

Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία, ορατό από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά μέσα στην έρημο.


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.