Φιλιππίνες

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί φωτογραφίες μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες Διαδίκτυο


 

Καλύτερη εποχή

Το κλίμα στις Φιλιππίνες είναι υγρό και ζεστό με θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς ολόκληρο το χρόνο ενώ η περίοδος των βροχών δεν είναι κοινή για όλα τα νησιά. Σε γενικές γραμμές οι λιγότερες βροχές πέφτουν από Ιανουάριο μέχρι Μάιο που είναι και οι καλύτεροι μήνες για να ταξιδέψετε. Οι ανατολικές ακτές και ορισμένα νησιά (Visayas) δέχονται περισσότερες βροχές χωρίς πρακτικά να υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ υγρής και στεγνής περιόδου, ενώ κεντρικά στα Visayas  η στεγνή περίοδος είναι πολύ σύντομη από Μάρτιο μέχρι Μάιο. Οι δυτικές ακτές του Palawan και της Luzon είναι συνήθως στεγνές από το Δεκέμβριο μέχρι το Μάιο.

Ο Μάρτιος, Απρίλιος και Μάιος θεωρούνται οι "καλοκαιρινοί μήνες" με θερμοκρασίες μεταξύ 35 και 40 βαθμών (Μανίλα) και σχετικά λίγες βροχές.

Περίπου 20 τυφώνες  επισκέπτονται τις Φιλιππίνες κάθε χρόνο ακολουθώντας μια πορεία από τα Ν.Α. προς τα Β.Δ. αφήνοντας πίσω τους τεράστιες καταστροφές και όχι σπάνια και ανθρώπινα θύματα.  Αν και οι περισσότεροι τυφώνες εμφανίζονται μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου, τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ολόκληρο το χρόνο με ταυτόχρονη αύξηση τους αριθμού τους.

Όπως καταλάβατε το κλίμα στις Φιλιππίνες είναι αρκετά πολύπλοκο και θα πρέπει να το δείτε με προσοχή ανάλογα με τα νησιά και τις περιοχές που σκοπεύετε να επισκεφτείτε.

 
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.