Νότια Κίνα

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Χάρτης τουαλέτες


Πως θα πάτε

 Μπορείτε να πετάξετε απευθείας στη Νότια Κίνα από το εξωτερικό στα διεθνή αεροδρόμια του Kunming και του Chengdu. Δεν υπάρχουν διηπειρωτικές πτήσεις προς αυτά τα αεροδρόμια παρά μόνο προς / από τις γειτονικές χώρες (Ταϊλάνδη, Λάος, Βιετνάμ).  Αν ταξιδεύετε από την Ελλάδα, μπορείτε να πετάξετε με την Thai μεσω Μπανγκόκ ( 800€ με επιστροφή, Ιούλιος 2004). Εναλλακτικά μπορείτε να πετάξετε από Πεκίνο ή Χονγκ Κονγκ, αλλά μάλλον θα στοιχίσει περισσότερα.  Αν ψάχνετε για το απόλυτα φτηνότερο ναύλο, ελέγξτε τη δυνατότητα για πτήση στο Χονγκ Κονγκ και από εκεί να συνεχίσετε με τρένο λεωφορείο προς το Guilin (14+ ώρες).

Προς / από  το Λάος,  ο βασικός  συνοριακός σταθμός είναι στο Boten και υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν αυτή τη διαδρομή από το Kunming. Στο Kunming μπορείτε να πάρετε και την απαραίτητη για το Λάος βίζα. Το προξενείο στεγάζεται στο Camelia Hotel, το οποίο μάλιστα αν και λίγο ακριβούτσικο είναι και πολύ καλό για να μείνετε (20 - 30 €, μαζί με το εξαιρετικό για Κίνα πρωϊνό!).

Από / προς το Βιετνάμ  υπάρχουν 3 συνοριακοί σταθμοί που είναι ανοιχτοί στους ξένους.  Ο πιο βασικός συνοριακός σταθμός είναι  είναι στην πόλη Dong Dang (Βιετνάμ) 164 χλμ. από το Ανόι. Η πλησιέστερη κινέζικη πόλη είναι η Pingxiang (10 χλμ. από τα σύνορα).  Μεταξύ του κινέζικου και Βιετναμέζικου τελωνείου υπάρχει μια απόσταση 600 μ. που πρέπει να κάνετε με τα πόδια.  Μπορείτε να πάτε εκεί με τρένο από Nanning (6 ώρες), η από το Ανόι. Δύο φορές την εβδομάδα υπάρχει ένα τρένο που περνά τα σύνορα και κάνει τη διαδρομή Πεκίνο -  Ανόι (55 ώρες).  

Από / προς τη Βιρμανία, υπάρχει  κάποιος συνοριακός σταθμός (Ruili & Muse), αλλά μάλλον δεν επιτρέπεται να περάσουν από εκεί ξένοι. Αν έχετε περάσει από εκεί   θα θέλαμε να μας στείλετε περισσότερες πληροφορίες.

 


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.