Σιγκαπούρη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα μετακινηθείτε μέσα στη πόλη

Το μετρό (Mass Rapid Transit) είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος μετακίνησης. Στους σταθμούς δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πάνω από 3 λεπτά, ενώ οθόνες plasma στις εισόδους των σταθμών σας πληροφορούν συνεχώς σε πόσα λεπτά έρχεται το επόμενο τρένο.  Τα εισιτήρια κοστίζουν από 0,50 - 1€ περίπου ανάλογα με την απόσταση. Τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων έχουν ένα χάρτη και απλά αγγίζετε το σταθμό προορισμού σας. Το εισιτήριο έχει τη μορφή (smart tag) κάρτας και ακυρώνεται πλησιάζοντάς το στο ειδικό σημείο κατά την είσοδο / έξοδο από το σταθμό (δεν χρειάζεται καν να το βγάλετε από το πορτοφόλι ή την τσάντα σας). Την κάρτα την επιστρέφετε στο αυτόματο μηχάνημα για να πάρετε την αξία της (0,50€) πίσω μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.   Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε συχνότερα τα μέσα συγκοινωνίας προτείνουμε να αγοράσετε την κάρτα πολλαπλών διαδρομών (2,5 € εφάπαξ κόστος) στην οποία προσθέτετε όσα χρήματα θέλετε στα αυτόματα μηχανήματα (όπως το πάσσο της Αττικής οδού). Η κάρτα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα λεωφορεία.

Τα λεωφορεία είναι επίσης πολύ καλά, κλιματιζόμενα και σπάνια θα χρειαστεί να περιμένετε πάνω από 2-3 λεπτά, ενώ οι χάρτες στις στάσεις με τις διαδρομές και τους αριθμούς των λεωφορείων θα σας επιτρέψουν να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.   Αν έχετε κάρτα πολλαπλών διαδρομών την ακυρώνετε όπως και στο τρένο στο ειδικό μηχάνημα μπαίνοντας (και βγαίνοντας) από το λεωφορείο, αλλιώς ρίχνεται το ακριβές αντίτιμο στο ειδικό δοχείο (ρέστα δεν δίνονται).

Τέλος, τα ταξί δεν είναι πολύ ακριβά (φτηνότερα από την Ελλάδα), τα οχήματα είναι καθαρά και οι οδηγοί επαγγελματίες και ευγενείς.

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.