Νότια Αφρική

αρχική έγγραφα καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε


Πως θα πάτε

Το διεθνές αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ είναι η συνηθέστερη πύλη εισόδου στη χώρα, ακολουθούμενη από το Κέιπ Τάουν και το Durban. Όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες πετούν στο Γιοχάνεμπουργκ και λιγότερες προς το Κέιπ Τάουν.  Η Ολυμπιακή  έχει ένα δρομολόγιο από Αθήνα για Γιοχάνεσμπουργκ και ελπίζουμε να το διατηρήσει στο μέλλον, αλλά όχι προς το Κέιπ Τάουν. Τις καλύτερες τιμές θα βρείτε στις αραβικές εταιρίες (Gulf, Qatar, Emirates) οι οποίες κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας (το 2008) κόστιζαν από 600 - 800 €  ανάλογα με την εποχή (low - high season), με επιστροφή και φόρους (για το Αθήνα Κέιπ Τάουν).  Η πτήση από την ευρώπη διαρκεί από 7 - 10 ώρες (Γιοχάνεσμπουργκ) ανάλογα με την αφετηρία σας και επιπλέον  μιάμιση ώρα για το Γιοχάνεσμπουργκ - Κέιπ Τάουν. Αν πάτε  με τις αραβικές εταιρίες  μέσω Ντουμπάι, Μπαχρέιν ή Κατάρ, υπολογίστε συνολική διάρκεια ταξιδιού  περίπου στις 15 ώρες.

Η Νότια Αφρική έχει επίσης συνδέσεις με λεωφορεία με όλες τις γειτονικές χώρες (Μοζαμβίκη, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα και Ναμίμπια) και γενικά το πέρασμα των συνόρων είναι χωρίς προβλήματα αν έχετε τις απαραίτητες βίζες  για τις χώρες αυτές.

Επίσης, μπορείτε και με νοικιασμένο αυτοκίνητο να περάσετε τα σύνορα των γειτονικών χωρών, εφόσον έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως με την εταιρία και έχετε εφοδιαστεί με τα κατάλληλα έγγραφα.
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.