Σρι Λάνκα

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

Τα λεωφορεία στη Σρι Λάνκα κυμαίνονται από σχετικά μοντέρνα πούλμαν μέχρι απίστευτα ερείπια που είναι πραγματικό θαύμα το ότι μπορούν να κινούνται ακόμα. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για την τοπική συγκοινωνία ενώ τα μεγαλύτερα και καλύτερα για την υπεραστική. Υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες που εκτελούν τις συγκοινωνίες που βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους, χωρίς διαφορές στα έτσι και αλλιώς πολύ φτηνά εισιτήρια. Έχετε υπόψη σας ότι μετά από ένα ταξίδι με λεωφορείο στη Σρι Λάνκα θα αλλάξετε για πάντα άποψη σχετικά με το πόσοι άνθρωποι μπορούν να χωρέσουν σε ένα λεωφορείο!

Το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει 3 κύριες γραμμές οι οποίες ξεκινούν από το Κολόμπο και εκτείνονται προς το βορρά, το νότο και το κεντρικό ορεινό τμήμα του νησιού. Οι διαδρομές με το τρένο είναι μεγαλύτερης διάρκειας από ότι με το λεωφορείο, αλλά είναι ασφαλέστερες και ιδιαίτερα η διαδρομές προς το ορεινό τμήμα του νησιού είναι πανέμορφες. Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε να τις απολαύσετε αφού το στρίμωγμα, τουλάχιστον στη β' θέση που ταξιδέψαμε, ήταν απίστευτο, ενώ το πλήθος που κυριολεκτικά κρεμόταν από πόρτες και παράθυρα περιόριζε την ορατότητα προς τα μοναδικά τοπία που διασχίζαμε.

Ο πιο άνετος τρόπος να μετακινηθείτε είναι με ιδιωτικό αυτοκίνητο και οδηγό. Στο ξενοδοχείο που θα μείνετε σίγουρα θα σας προτείνουν αυτοκίνητο και οδηγό. Θα έχετε το πλεονέκτημα να σταματάτε για φωτογραφίες ενώ ο οδηγός σας σε αρκετές περιπτώσεις θα σας οδηγήσει σε μέρη που δεν αναφέρονται στους τουριστικούς οδηγούς και θα σας βοηθήσει στην επικοινωνία σας με τους ντόπιους.

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.