Σρι Λάνκα

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Παρά τη γεωγραφική της θέση, η Σρι Λάνκα δεν θεωρείται επικίνδυνη χώρα από πλευράς υγιεινής. Λαμβάνοντας κάποιες στοιχειώδεις προφυλάξεις δεν θα κινδυνεύσετε από διάρροιες και στομαχικά προβλήματα.

 

ελονοσία: Είναι απαραίτητο να πάρετε χάπια ελονοσίας και να τηρήσετε σχολαστικά τη δοσολογία που θα σας προτείνει η Υγειονομική υπηρεσία, πριν και μετά το ταξίδι. Εκτός από τα χάπια μην αμελήσετε να πάρετε και τις λοιπές προφυλάξεις, όπως να αποφύγετε τα κοντά παντελόνια και κοντομάνικα μετά τη δύση του ηλίου, χρησιμοποιείτε πάντα κάποιο εντομοαπωθητικό για τα γυμνά μέρη του σώματος, αποφύγετε κολόνιες και after shave και προμηθευτείτε μια κουνουπιέρα για πάν ενδεχόμενο.
ηπατίτιδα Α: Πρέπει να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στη Σρι Λάνκα, μολύνεται από την παιδική ηλικία με τον ιό της ηπατίτιδας Α και αναπτύσσει ανοσία. 
ηπατίτιδα Β: Είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλές χώρες του 3ου κόσμου. Επειδή η μετάδοση γίνεται με σωματικά υγρά και αίμα, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος μόνο σε περίπτωση που μπορεί να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με τους κατοίκους ή πρόκειται να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Έχετε υπόψη σας, ότι το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο, το τρύπημα αυτιών ή το τατουάζ εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους εξαιτίας μολυσμένων εργαλείων.
άλλοι κίνδυνοι Μην επαφίεστε στην προστασία του αντηλιακού σας, ο ήλιος στην τροπική ζώνη προξενεί εγκαύματα πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περιμένατε. Ακολουθείστε σχολαστικά τις συμβουλές για το νερό για να αποφύγετε τις διάρροιες. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να κολλήσουν βδέλλες επάνω σας αν κινείστε μέσα σε χόρτα. Αν και οι ίδιες δεν αποτελούν κίνδυνο (ούτε πονάνε) παρόλα αυτά οι πληγές που θα σας αφήσουν είναι εύκολο να μολυνθούν
νερό Ο πιο σημαντικός κανόνας για καλή υγεία είναι να μην πίνετε άλλο νερό εκτός από εμφιαλωμένο (υπάρχει παντού διαθέσιμο στη Σρι Λάνκα) αφού βεβαιωθείτε ότι το πώμα είναι σφραγισμένο! Επίσης μην χρησιμοποιείτε παγάκια, τα οποία δεν ξέρετε την προέλευσή τους και αποφύγετε τους χυμούς που δεν είναι συσκευασμένοι, εκτός αν είστε σίγουροι ότι δεν περιέχουν νερό. Το τσάι που θα σας προσφέρουν οι ντόπιοι είναι ασφαλές αφού είναι πάντα βρασμένο. Συνήθως θα συνοδεύεται από γάλα σε ξεχωριστό δοχείο και εφόσον είναι καυτό τότε είναι ασφαλές, σε αντίθετη περίπτωση καλύτερα να το αποφύγετε.  

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.