Σρι Λάνκα

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Κόστος & χρήματα

Η Σρι Λάνκα είναι μια πολύ οικονομική χώρα. Σχεδόν παντού θα βρείτε φτηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια (από 10 € το δίκλινο) ενώ αν το επιθυμείτε υπάρχουν ακριβότερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία. Στη Σρι Λάνκα δυστυχώς ισχύει, όπως σε πολλές φτωχές χώρες, η διαφορετική, αυξημένη, χρέωση για τους ξένους. Ευτυχώς μόνο για τις εισόδους σε ορισμένα πάρκα και όχι στα εισιτήρια τρένων και λεωφορείων. Οι τιμές των δωματίων και των ξενοδοχείων είναι έτσι κι αλλιώς πολύ καλές και μόνο όταν υπάρχει πληρότητα (όπως την περίοδο των Χριστουγέννων) συνηθίζουν να αυξάνονται.

Οι τράπεζες αλλάζουν σε πολύ καλύτερες τιμές τις ταξιδιωτικές επιταγές (travellers cheques) από ότι τα μετρητά. Προτιμείστε να έχετε μαζί σας ταξιδιωτικές επιταγές (κατά προτίμηση επιταγές της American Express) ή μετρητά σε δολάρια. Η αλλαγή των χρημάτων είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία, που μπορείτε να την κάνετε στις τράπεζες ή σε ανταλλακτήρια που θα βρείτε μόνο στις μεγαλύτερες πόλεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταφύγετε στη μαύρη αγορά.

ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές :
 

  • οικονομικά δωμάτια : 8 - 15 €

  • ξενοδοχείο μεσαία κατηγορίας: 15 - 30 €

  • οικονομικό γεύμα : 1 - 3 €

  • γεύμα σε εστιατόριο: 3 - 8 €

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.