Σρι Λάνκα

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Άνθρωποι και ήθη

Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα είναι ευγενικοί, ζεστοί, φιλόξενοι και με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν και να συζητήσουν φιλικά μαζί σας αν και πολλοί ταξιδιώτες θα αισθανθούν ότι ανακρίνονται! Θα ζητήσουν να ανταλλάξετε διευθύνσεις και να τους στείλετε τη φωτογραφία που πιθανότατα τραβήξατε μαζί τους. Μην αμελήσετε να το κάνετε, αφού μια φωτογραφία μπορεί να έχει μεγάλη αξία ιδιαίτερα σε φτωχικά νοικοκυριά. Η οικογενειακή ζωή έχει πολύ μεγάλη σημασία στη Σρι Λάνκα, για το λόγο αυτό αν έχετε παιδιά μαζί σας, θα διαπιστώσετε πόσο πρόθυμοι είναι όλοι να σας βοηθήσουν και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια με ευχαρίστηση θα προσθέσουν επιπλέον κρεβάτια για τα παιδιά που σας συνοδεύουν.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ντύσιμο ανδρών και γυναικών και θα νιώσετε το ίδιο άνετα όπως στη χώρα σας. Μόνο στην περίπτωση που εισέρχεστε σε κάποιο ναό πρέπει να φοράτε μακριά παντελόνια οι άνδρες και μακρύ φόρεμα ή φούστα οι γυναίκες. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι ακάλυπτο και τα πόδια σας γυμνά. Επίσης τα μπλουζάκια χωρίς μανίκια που αφήνουν τους ώμους γυμνούς, θεωρούνται άσεμνα για την είσοδό σας σε ναούς.

Όταν επισκέπτεστε κάποιο σπίτι (είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιος θα σας καλέσει σπίτι του) προσπαθήστε να ντυθείτε κατά το δυνατόν καλύτερα και να έχετε μαζί σας κάποιο μικρό συμβολικό δώρο, ακόμα και ένα κουτί μπισκότα ή ένα σακουλάκι τσάι είναι κατάλληλα. Επειδή θεωρείται αγένεια να ανοιχτεί το δώρο μπροστά σας απλά θα εξαφανιστεί. διακριτικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το εκτίμησαν.
 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.