Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο


 

Πως θα ταξιδέψετε μέσα στη χώρα

22 αεροδρόμια εξυπηρετούνται από τον εθνικό αερομεταφορέα (Thai Airways) και από άλλες μικρότερες ιδιωτικές εταιρίες. Οι τιμές είναι λογικές και είναι  ο ιδανικός και πιο ασφαλής τρόπος για να καλύψετε μεγάλες αποστάσεις.
Το δίκτυο υπεραστικών συγκοινωνιών με λεωφορεία είναι καλά οργανωμένο και εκτελείται από κρατικά και ιδιωτικά λεωφορεία. Υπάρχουν διαφορετικές τιμές ανάλογα με την πολυτέλεια που προσφέρεται. Για τις μεγάλες διαδρομές υπάρχουν πολυτελή πούλμαν με κλιματισμό (που κρατά τον εσωτερικό χώρο σε ΠΟΛΥ χαμηλή θερμοκρασία -φροντίστε να έχετε κάτι ζεστό να φορέσετε-, προσφέρονται αναψυκτικά, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο, συνήθως με την ένταση του ήχου στο μέγιστο. Πριν επιβιβαστείτε, βεβαιωθείτε ότι θα ταξιδέψετε με το λεωφορείο για το οποίο πληρώσατε και όχι με κάποιο σαράβαλο. Σε αρκετά νησιά ή σε απομονωμένες περιοχές, αντί λεωφορεία χρησιμοποιούνται pick ups (συνήθως με τέντα που προστατεύει από τη βροχή).
 

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ταϊλάνδης είναι πολύ καλό και καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας. Το ταξίδι με τρένο είναι πολύ πιο άνετο και προπαντός ασφαλές από ότι με λεωφορείο και στη 3η θέση είναι και πιο οικονομικό. Τα παράθυρα ανοίγουν και μπορείτε να φωτογραφήσετε ή να απολαύσετε τη θέα αφού οι σιδηροδρομικές γραμμές πολλές φορές διασχίζουν πανέμορφα τοπία.
 

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, τζιπ ή mini bus φτάνει να έχετε διεθνές δίπλωμα οδήγησης. Σε πολλά μέρη όπως στα νησιά, τα μηχανάκια ή μεγαλύτερες μηχανές είναι ένας καλός τρόπος για περιηγηθείτε σε μια περιοχή. Πολλά μικρά ξενοδοχεία έχουν τα δικά τους μηχανάκια προς ενοικίαση, συνήθως παπάκια των 100cc. Είναι περιττό να σας πούμε ότι τα ατυχήματα με ξένους οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το ασιατικό στυλ οδήγησης είναι κάτι παραπάνω από συχνά.
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.