Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο


Κίνδυνοι

Νεαροί άνδρες, κοπέλες, ακόμα και μικροί μαθητές και μαθήτριες, θα σας πλησιάσουν σε σταθμούς, αγορές και σε άλλα πολυσύχναστα μέρη και θα προσπαθήσουν να σας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, που ξεκινούν από το να σας δείξουν το δρόμο, να σας βρουν ταξί, ξενοδοχείο ή οτιδήποτε άλλο βάζει ο νους τους.  Αν και ο σκοπός τους είναι τελικά η είσπραξη κάποιας προμήθειας, είναι πιθανό να σας πουν τερατώδη ψέματα για να  σας οδηγήσουν εκεί που θέλουν. Σε αρκετές περιπτώσεις οι νεαροί και νεαρές θέλουν να σας προσφέρουν καλόπιστα τη βοήθειά τους χωρίς κάποιο αντάλλαγμα και δεν είναι πάντα εύκολο να διακρίνετε τις αληθινές προθέσεις τους, χωρίς να προσβάλλετε αυτούς που θα ήθελαν ειλικρινά να σας βοηθήσουν.

Μια άλλη μορφή απάτης είναι να σας πείσουν να αγοράσετε πολύτιμες πέτρες, και να τις πουλήσετε με μεγάλο κέρδος στην πατρίδα σας. Μερικοί από τους απατεώνες, όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, είναι τόσο έμπειροι και ικανοί, ώστε χωρίς να το καταλάβετε θα έχετε την εντύπωση ότι αυτό είναι μια δική σας ιδέα και θα βρεθείτε σύντομα με αρκετά χρήματα λιγότερα και ένα κουτάκι πέτρες που κάθε άλλο παρά πολύτιμες θα είναι!

Ταξιδιώτες έχουν αναφέρει, ότι μετά από κάποιο κέρασμα από αγνώστους (αναψυκτικό, ποτό ή τσιγάρο), ξύπνησαν με ισχυρό πονοκέφαλο και με τα πράγματά τους (πορτοφόλια, φωτογραφικές μηχανές κλπ) να έχουν χαθεί. Υπάρχουν επίσης αρκετές αναφορές για υπέρογκες χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες, όταν αυτές έχουν παραδοθεί για φύλαξη μαζί με άλλα πολύτιμα αντικείμενα στη ρεσεψιόν των ξενοδοχείων. Επίσης, όταν πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, μην την αφήνετε ποτέ από τα μάτια σας, υπάρχουν αναφορές για επιτήδειους εμπόρους, οι οποίοι μέσα σε δευτερόλεπτα  κάνουν πολλαπλές χρεώσεις στην κάρτα σας.

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών (όπιο, ηρωίνη, μαριχουάνα κ.α.) είναι διαδομένη στην Ταϊλάνδη, αλλά είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη δραστηριότητα για τους ξένους. Οι ποινές ακόμα και για τη μικρότερη ποσότητα ναρκωτικών είναι μεγάλες και είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξετε στη φυλακή από ότι φαντάζεστε. (Η κατοχή οποιασδήποτε ποσότητας ηρωίνης ή το εμπόριο τιμωρείται από ισόβια μέχρι εκτέλεση!) Αρκετές φορές, αυτοί που θα σας πλησιάσουν και θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν ναρκωτικά, συνεργάζονται με την αστυνομία, η οποία  λίγο παρακάτω θα σας κάνει έλεγχο και θα βρει επάνω σας τα ναρκωτικά. Για να μην οδηγηθείτε στη φυλακή, πρέπει να πληρώσετε κάποιο υπέρογκο ποσό επί τόπου, ενώ τα ναρκωτικά φυσικά επιστρέφουν στον έμπορο, ο οποίος θα τα πουλήσει  στον επόμενο ανυποψίαστο τουρίστα. 

Δείτε επίσης: Δικτυακοί τόποι σχετικοί με την ασφάλεια
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.