Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο

 

Στην κατάλληλη στιγμή

Πλήθος από γιορτές και φεστιβάλ, συνήθως θρησκευτικού χαρακτήρα λαμβάνουν χώρα οι ημερομηνίες των οποίων διαφέρει από χρόνο σε χρόνο. Ο οργανισμός τουρισμού εκδίδει κάθε χρόνο ένα ημερολόγιο με τις γιορτές, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε είτε στα γραφεία τουρισμού ή και στις πρεσβείες της Ταϊλάνδης στο εξωτερικό.

μέσα Απριλίου

εορτάζεται  το "Σονκράν", το νέο σεληνιακό έτος, κατά το οποίο ομοιώματα του Βούδα "παίρνουν το μπάνιο τους"  και οι μοναχοί και οι πρεσβύτεροι δέχονται τις τιμές των νεότερων.

αρχές Μαΐου

αρχίζει η εποχή του ρυζιού και ο Βασιλιάς συμμετέχει σε μια αρχαία τελετουργία των βραχμάνων στο πεδίο απένατι από το Βατ Πρα Κάο  στη Μπανγκόκ.

Μάιο ή Ιούνιο

Στα βορειοανατολικά, οι χωρικοί εκτοξεύουν ρουκέτες κατασκευασμένες από μπαμπού και μπαρούτι για να προκαλέσουν βροχές για τις φυτείες ρυζιού. Η μεγαλύτερη γιορτή γίνεται στη πόλη Γιάσοθον.

τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου

Η γιορτή των χορτοφάγων, 9 μέρες κατά τις οποίες στο Πουκέ και Τρανγκ  κινέζοι βουδιστές τρωνε μόνο λαχανικά με παράλληλες ιεροτελεστίες στους ναούς και λιτανείες. Σε μικρότερη κλίμακα οι εορτασμοί γίνονται επίσης στο Κράμπι και στο Πα-Νγκα.

Νοέμβριος

Τη κατάλληλη νύχτα με πανσέληνο, κεράκια πάνω σε καλαθάκια  ή βαρκούλες από φύλλα μπανάνας και κάποιο νόμισμα αφήνονται στους ποταμούς, λίμνες και κανάλια. Στο Τσιάνγκ Μαϊ αφήνονται  χάρτινα μπαλόνια με ζεστό αέρα να ανέβουν στον ουρανό.

Η μεγάλη των ελεφάντων σύναξη γίνεται στο Σουρίν, αν και σήμερα είναι καθαρά τουριστικό γεγονός, εν τούτοις τόσοι πολλοί ελέφαντες μαζεμένοι είναι άξιοι της προσοχής σας!


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.