Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο


Πως θα πάτε

Η Μπανγκόκ παραμένει από τους φτηνότερους αεροπορικούς προορισμούς στην Ασία και αν σκοπεύετε να συνεχίσετε το ταξίδι σας εκεί θα βρείτε και τα φτηνότερα εισιτήρια για οποιοδήποτε προορισμό. Μπορείτε επίσης (με περισσότερα χρήματα) να πετάξετε απευθείας στα νησιά Πουκέ ή το Τσιάνγκ Μάι.

Η Egypt Air έχει συνήθως τον οικονομικότερο ναύλο μέσω Καΐρου και  άφιξη σχετικά "άγρια" ώρα, ενώ η Thai (λίγο ακριβότερη) πετά απευθείας από το Ελευθέριος Βενιζέλος και φτάνει νωρίς το πρωί στην Μπανγκόκ.

Προς / από  το Λάος,  ο βασικός  συνοριακός σταθμός είναι στη "γέφυρα της φιλίας" Friendship Bridge στο Nong KhaiΣτο Nong Khai μπορείτε να πάτε με τρένο (11 ώρες) από Μπανγκόκ. Αφού περάσετε τη γέφυρα και τους τελωνειακούς ελέγχους υπάρχουν πολλά τοπικά λεωφορεία προς Βιεντιάνε (περίπου 20 χλμ.)  Άλλος συνοριακός σταθμός προς το Λάος είναι στην επαρχία Ubon Ratchathani στο   Chong Mek.

Από / προς την Καμπότζη ο συνοριακός σταθμός σταθμός στο Poipet είναι λίγα χιλιόμετρα από την  Aranya Prathet. Τα περισσότερα ταξιδιωτικά γραφεία στη  Kao San, προσφέρουν απευθείας δρομολόγιο με τουριστικά λεωφορεία από Μπανγκόκ μέχρι Siem Reap (πλησίον του Angor Wat) σε πολύ καλές τιμές. Αν και αρκετοί ταξιδιώτες τα προτιμούν, η διαφθορά από την πλευρά της Καμπότζης έχει κάνει το θαύμα της: Τα λεωφορεία θα κάνουν τόσες στάσεις και χασομέρια (στο Καμποτζιανό έδαφος), ώστε να φτάσετε αρκετά αργά το βράδυ στο Siem Reap που να μην έχετε όρεξη να ψάξετε για ξενοδοχείο και θα μείνετε σε αυτό που θα σας πάει το λεωφορείο, εξασφαλίζοντας μια καλή προμήθεια στον οδηγό του.  Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε μόνοι σας με το πρωινό τρένο ή τα πολύ καλά δημόσια λεωφορεία στη Aranya Prathet, να πάρετε ένα tuk-tuk μέχρι τα σύνορα, να περάσετε πεζή τη γέφυρα (διώχνοντας όλους τους ζητιάνους, παιδιά με ομπρέλες να σας κάνουν σκιά κλπ. κλπ) και μόλις βγείτε από τον τελωνειακό έλεγχο, θα υπάρχουν ταξί που θα φωνάζουν Siem Reap. Κάντε ένα καλό παζάρι (πιθανότατα θα έχετε κιόλας βρει άλλους συνταξιδιώτες) και πάρτε  το ταξί προς το Siem Reap. Ta συνολικά χρήματα που θα έχετε δώσει θα είναι περίπου τα ίδια με αυτά της απευθείας διαδρομής με πούλμαν, αλλά θα φτάσετε στο Siem Reap νωρίς το απόγευμα (4-5, αντί 10 το βράδυ) και θα διαλέξετε το ξενοδοχείο της αρεσκείας σας. 

Προς την Καμπότζη μπορείτε επίσης να περάσετε με βάρκα  (ταχύπλοο) από το Krong Koh Kong για να φτάσετε τελικά στο Sihanoukville (Καμπότζη). Δεν έχουμε κάνει τη διαδρομή και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν δυσκολίες. (αφήστε  ένα μήνυμα σε μας ή στο Forum αν την έχετε κάνει εσείς).

Οδικώς μπορείτε να ταξιδέψετε επίσης προς  τη Μαλαισία.

Οι συνοριακοί σταθμοί με τη Βιρμανία (Μυανμάρ) είναι ανοιχτοί μόνο για ημερήσιες εκδρομές και στη συνέχεια πρέπει να επιστρέψετε στην Ταϊλάνδη.
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.