Ταϊλάνδη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού ηΤαϊλάνδη στο διαδίκτυο

 

υγεία

Εκτός  από κάποιες στομαχικές διαταραχές ή διάρροιες που πλήττουν μερικές φορές όσους ταξιδεύουν στις χώρες της Ανατολής, είναι αρκετά απίθανο να κινδυνεύσει η υγεία σας αν λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ελονοσία

Είναι απαραίτητο να πάρετε χάπια ελονοσίας και να τηρήσετε σχολαστικά τη δοσολογία που θα σας προτείνει η Υγειονομική υπηρεσία, πριν και μετά το ταξίδι. Εκτός από τα χάπια μην αμελήσετε να πάρετε και τις λοιπές προφυλάξεις, όπως να αποφύγετε τα κοντά παντελόνια και κοντομάνικα μετά τη δύση του ηλίου, να χρησιμοποιείτε πάντα κάποιο εντομοαπωθητικό για τα γυμνά μέρη του σώματος και να αποφύγετε κολόνιες και after shave.

AIDS

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να δηλώνουν το μέγεθος του προβλήματος στην Ταϊλάνδη. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και σε συνδυασμό με την έκταση της πορνείας και του σεξοτουρισμού πάρτε τα μέτρα σας: οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή πρέπει να θεωρείται ύποπτη για μόλυνση με τον ιό του AIDS.

ηπατίτιδα Α

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ασίας είναι φορέας της ηπατίτιδας Α. Σας συνιστούμε να εμβολιαστείτε πριν ταξιδέψετε. 

ηπατίτιδα Β

Είναι αρκετά διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ασίας. Επειδή η μετάδοση γίνεται με σωματικά υγρά και αίμα, ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος αν υπάρχει πιθανότητα να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με τους κατοίκους ή πρόκειται να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Έχετε υπόψη σας, ότι το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο, το τρύπημα αυτιών ή το τατουάζ εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους εξαιτίας μολυσμένων εργαλείων. 

άλλοι κίνδυνοι για την υγεία:

Μην επαφίεστε στην προστασία του αντηλιακού σας, ο ήλιος στην τροπική ζώνη προξενεί εγκαύματα πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περιμένατε. Επίσης υπαρκτός είναι και ο κίνδυνος θερμοπληξίας, μέχρι το σώμα σας να προσαρμοστεί στις συνθήκες υγρασίας και ζέστης του τροπικού κλίματος. Σε αυτές τις κλιματικές συνθήκες, οι διάρροιες μπορεί να προκαλέσουν πολύ γρήγορα αφυδάτωση, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα. 

νερό

Το εμφιαλωμένο νερό είναι φτηνό, το βρίσκετε εύκολα παντού γι αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιείτε τρεχούμενο νερό για το οποίο οι γνώμες διχάζονται: Ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν αναφέρει προβλήματα και άλλοι όχι. Ο πάγος που προστίθεται σε αναψυκτικά και χυμούς είναι  καθαρός αφού παρασκευάζεται σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν πάντα καθαρό νερό. Σε υπαίθριες αγορές και μικρομάγαζα, ο πάγος μπορεί να παραμείνει εκτεθειμένος στους ρύπους της πόλης ή σε μύγες πριν την κατανάλωση. Αποφασίστε ανάλογα με την περίπτωση, αν θα χρησιμοποιήσετε πάγο στο ποτό σας.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.