Βιετνάμ

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

Στην (α)κατάλληλη στιγμή

 

Ιανουάριος /Φεβρουάριος Το Τετ (Tet Nguyen Dan) είναι το βιετναμέζικο Νέο έτος και γιορτάζεται μεταξύ 19 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή στο Βιετνάμ και γιορτάζεται για περίπου μια εβδομάδα, κάτι σαν τα δικά μας Χριστούγεννα.

 

οι αναφορές βασίζονται στο σεληνιακό ημερολόγιο, γι αυτό θα χρειαστείτε ένα βιετναμέζικο ημερολόγιο για τις αντιστοιχίες του κάθε έτους. Την 5η μέρα, μετά το 3ο φεγγάρι γιορτάζεται η μέρα των νεκρών (Thanh Minh) με επισκέψεις σε νεκροταφεία και προσφορές.

Την 8η μέρα του 4ου φεγγαριού γιορτάζεται η γέννηση του Βούδα σε παγόδες και σπίτια με στολισμούς και λιτανείες.

Την 5η μέρα του 5ου φεγγαριού είναι  η μέρα προσφορών στα πνεύματα και στο Θεό του Θανάτου (Tiet Doan Ngo). Ανθρώπινα ομοιώματα καίγονται σαν προσφορά στο Θεό.
 

Τη 15η μέρα του 7ου φεγγαριού γιορτάζονται οι περιφερόμενες ψυχές των ξεχασμένων νεκρών (Trung Nguyen), η δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή στο Βιετνάμ

Την 15η μέρα του 8ου φεγγαριού γιορτάζεται το Trung Thu, η γιορτή του Φθινοπώρου. Τα παιδιά γυρίζουν στους δρόμους με φαναράκια διαφόρων σχημάτων υπό τους ήχους διαφόρων κρουστών.

 

άλλες αργίες:

  • 3 Φεβρουαρίου (Γενέθλια του Κομμουνιστικού Κόμματος)
  • 30 Απριλίου (η απελευθέρωση της Σαϊγκόν)
  • 1 Μαίου  (Εργατική Πρωτομαγιά)
  • 19 Μαίου (Γενέθλια του Χο Τσι Μινχ)
  • 2 Σεπτεμβρίου  (Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Βιετνάμ)
  • 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα)

     

Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.