Βιετνάμ

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


Πως θα πάτε

 Τα οικονομικότερα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα, πιθανότατα είναι προς Μπανγκόκ και στη συνέχεια προς Ανόι  ή Χο Τσι Μινχ. Μια καλή ιδέα είναι να πετάξετε προς Χο Τσι Μινχ και να επιστρέψετε από Ανόι (ή αντίστροφα).  Αν ερχόσαστε / πηγαίνετε προς κάποια γειτονική χώρα, υπάρχουν πολλές τακτικές πτήσεις προς / από Χονγκ Κονγκ, Βιεντιάνε (Λάος) και Πνομ Πένχ (Καμπότζη) και από τα 2 διεθνή αεροδρόμια της χώρας (Χο Τσι Μινχ & Ανόι). Το καλοκαίρι του 2002 πετάξαμε από Αθήνα προς Ανόι με την Thai με κόστος περίπου 900 €.

Προς / από  την Καμπότζη, υπάρχει ένας συνοριακός σταθμός για ξένους στο Moc Bai. Λεωφορεία ταξιδεύουν καθημερινά μεταξύ Πνομ Πενχ  και Χο Τσι Μινχ  (υπολογίστε μια ολόκληρη μέρα ταξίδι). Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία του Sinh Cafe. Τα εισιτήρια είναι αρκετά φτηνά (ίσως κάτω από 10 €). Εννοείται ότι πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με βίζες για να περάσετε τα σύνορα.  Αν βγείτε από το Βιετνάμ, για να μπορέσετε να ξαναμπείτε, πρέπει να έχετε βίζα πολλαπλής εισόδου.

Προς / από το Λάος, υπάρχουν 2 συνοριακοί σταθμοί, στο Lao Bao και στο πέρασμα Keo Nua.  Το Lao Bao είναι ένα μικρό χωριό στην εθνική οδό Νο 9,  80 χιλιόμετρα δυτικά του Dong Ha.   Υπάρχουν λεωφορεία που ξεκινούν από το Danang προς το Λάος αλλά δεν είναι τακτικά.  Αν πάτε με τοπικό λεωφορείο μέχρι το Lao Bao μπορείτε  να περάσετε τα σύνορα με τα πόδια, αλλά μετά πρέπει να βρείτε τρόπο να μετακινηθείτε προς την πλησιέστερη πόλη  για να βρείτε άλλο λεωφορείο. Στα σύνορα από την πλευρά του Λάος, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από ένα εστιατόριο. Προς το πέρασμα Keo Nua, υπάρχει κάθε μέρα ένα υπεραστικό λεωφορείο και περισσότερα τοπικά. Η πλησιέστερη πόλη είναι το Vinh (Βιετνάμ) και το Tha Khaek (Λάος).

Προς / από την Κίνα, υπάρχουν 3 συνοριακοί σταθμοί:  Το "Friendship Pass", Lao Chai και Mong Cai.  Το πρώτο είναι αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση (Dong Dang από τη βιετναμέζικη πλευρά, 160 χλμ. βορειοανατολικά του Ανόι) και Pinxiang από την κινεζική.

Το Ανόι συνδέεται σιδηροδρομικά με το Kunming στην επαρχία Yunnan στην Κίνα, το πέρασμα των συνόρων γίνεται στο Lai Chai.

Ο τρίτος συνοριακός σταθμός είναι στο Mong Cai (στη βορειοανατολική άκρη του Βιετνάμ) και το Dongxing από την κινεζική. 

Προσέξτε ότι για όλους του συνοριακούς σταθμούς με την Κίνα ισχύει ωράριο 7πμ - 4μμ (ώρα Βιετνάμ) και 8πμ - 5μμ (ώρα Κίνας).

 

 


.


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.