Βιετνάμ

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες


 

Καλύτερη εποχή

Δεν υπάρχει καλή και κακή εποχή για το Βιετνάμ. Όταν μια περιοχή  έχει βροχές, κάποια άλλη είναι θα είναι ηλιόλουστη. Στο Βιετνάμ υπάρχουν 2 μουσώνες οι οποίοι καθορίζουν τα χαρακτηριστικά του κλίματος. Ο χειμερινός μουσώνας έρχεται από βορειοανατολικά από Οκτώβριο μέχρι Μάρτιο και φέρνει υγρασία και κρύο (στα μεγαλύτερα υψόμετρα)  στο κεντρικό και βόρειο Βιετνάμ, ενώ την ίδια στιγμή το νότιο έχει ζεστό και στεγνό καιρό. Από Μάιο μέχρι Οκτώβριο  ο νοτιοδυτικός μουσώνας φέρνει ζεστό και υγρό  καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από ορισμένες περιοχές στα κεντρικά υψίπεδα και στο δέλτα του Κόκκινου ποταμού που περιστοιχίζονται από βουνά. Από Ιούλιο μέχρι Νοέμβριο τυφώνες μπορεί να χτυπήσουν τα κεντρικά και βόρεια παράλια προξενώντας μεγάλες καταστροφές.

Εμείς επισκεφτήκαμε το κεντρικό και βόρειο Βιετνάμ τον Ιούλιο του 2002 και εκτός από καταρρακτώδεις, σύντομης διάρκειας βροχές, στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού είχαμε ήλιο -τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι-.


 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.