Υεμένη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί φωτογραφίες μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες

 

υγεία

Η Υεμένη αν και μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου,  δεν νομίζουμε ότι θα θέσει σε ιδιαίτερο κίνδυνο την υγεία σας. Οι άνθρωποι είναι (σχετικά πάντοτε) καθαροί (παρά τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους)  και αν λάβετε τις συνηθισμένες προφυλάξεις σχετικά με το τι θα φάτε, και θα πιείτε,   είναι απίθανο να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

ελονοσία Ο κίνδυνος να νοσήσετε από ελονοσία είναι υπαρκτός για τις περιοχές κάτω των 2.000 μέτρων, και ιδιαίτερα μεταξύ Σεπτεμβρίου  και Φεβρουαρίου. Περιοχή αυξημένου κινδύνου είναι το νησί Sokotra.   Αν δεν σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμείς  δεν προτείνουμε να πάρετε κάποια προφύλαξη πέρα από αυτή για τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

ηπατίτιδα Α

ηπατίτιδα Β

Πρέπει να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ασία, μολύνεται από την παιδική ηλικία με τον ιό της ηπατίτιδας Α και αναπτύσσει ανοσία. Η ηπατίτιδα Β είναι  διαδεδομένη σε πολλές περιοχές στην Ασία γι αυτό είναι καλή ιδέα να έχετε εμβολιαστεί εφόσον ταξιδεύετε συχνά.. Η μετάδοση γίνεται με σωματικά υγρά και αίμα, γι αυτό ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος αν πρόκειται να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με τους κατοίκους ή πρόκειται να παραμείνετε για μεγάλο διάστημα στη χώρα. Έχετε υπόψη σας, ότι το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο, εγκυμονεί τους ίδιους κινδύνους εξαιτίας μολυσμένων εργαλείων.

τέτανος Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Υεμένη, επιβεβαιώστε πότε ήταν η τελευταία χρονιά που εμβολιαστήκατε κατά του τετάνου και αν είναι απαραίτητο κάντε μια αναμνηστική δόση.
άλλοι κίνδυνοι

Περιοχές κοντά στην Ερυθρά θάλασσα θεωρούνται από τις πιο θερμές του πλανήτη. Το θερμόμετρο ξεπερνά με ευκολία τους 40 βαθμούς γι αυτό προσοχή στον κίνδυνο της θερμοπληξίας. Μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας!  

νερό Δεν έχουμε αξιόπιστη πληροφόρηση κατά πόσο το νερό της βρύσης είναι ασφαλές. Άλλωστε το εμφιαλωμένο είναι πολύ φτηνό  (0,12 - 0,20 € / λίτρο) και θα το βρείτε παντού.  Ο καφές και το τσάι είναι πάντα ασφαλή αν το νερό έχει προηγουμένως βράσει.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.