Υεμένη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί φωτογραφίες μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες


Κόστος & χρήματα

Δεν θα χρειαστείτε πολλά χρήματα για να ταξιδέψετε στην Υεμένη, η χώρα είναι αρκετά φτηνή για όλους τους Ευρωπαίους  και η φτηνότερη με διαφορά, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της  αραβικής χερσονήσου. Υπολογίστε  (για ένα ζευγάρι) ανάμεσα σε 20 - 35 € ημερησίως για ξενοδοχείο, φαγητό και μετακίνηση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Μια σημαντική επιβάρυνση είναι η μετακίνηση με νοικιασμένο τζιπ (40 - 80 δολάρια / ημέρα), που σε κάποιες  περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο, διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με τη μετακίνηση με τζιπ.

Ταξιδιωτικές επιταγές και κάρτες, μπορείτε να τις αφήσετε σπίτι: Τις πρώτες μπορείτε να τις αλλάξετε με σχετική  δυσκολία στις μεγάλες πόλεις (και με μια γερή προμήθεια που φτάνει μέχρι και 5%), οι δεύτερες στην καλύτερη περίπτωση να πληρώσετε αεροπορικά  εισιτήρια ή κάποιο top-end ταξιδιωτικό γραφείο ή ξενοδοχείο (καταβάλλοντας μια ακόμα μεγαλύτερη προμήθεια).

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να έχετε μαζί σας μετρητά.  Η χώρα είναι τόσο ασφαλής, ώστε η πιθανότητα κλοπής είναι μηδαμινή.  Μετρητά σε ευρώ (ή δολάρια) μπορείτε να αλλάξετε εύκολα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, είτε σε ανταλλακτήρια, είτε  και στο ξενοδοχείο σας. Συνήθως δεν χρεώνουν προμήθεια και οι διαφορές στην ισοτιμία είναι πολύ μικρές. Τη χειρότερη τιμή για τα ευρώ μας την πήραμε στο αεροδρόμιο της Σαναά, που υποχρεωτικά πρέπει να αλλάξετε χρήματα για να πληρώσετε τη βίζα και την καλύτερη στο ανταλλακτήριο της Western Union στο κέντρο της Σαναά (Maydan at Tahrir) επί της οδού Abdul - Mogni.  Φεύγοντας από την Υεμένη, μπορείτε να αλλάξετε τα τυχόν ριάλ που σας έμειναν πάλι σε ευρώ.

 

 
ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές :
 

  • οικονομικά δωμάτια : 5 - 10 € 
  • ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας: 10 - 22 €
  • οικονομικό γεύμα : 1 - 2 €
  • γεύμα σε εστιατόριο: 2 - 4 €

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.