Υεμένη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί φωτογραφίες μετακίνηση Πως θα πάτε πληροφορίες


 

Καλύτερη εποχή

Η Υεμένη έχει 2 εποχές των βροχών, μια σύντομη το Μάρτιο - Απρίλιο (με ασθενείς βροχές) και μια δεύτερη, με λίγο πιο έντονα φαινόμενα  τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο.  Η μορφολογία του εδάφους  και τα αντίστοιχα μικροκλίματα είναι τόσο διαφορετικά, ώστε πρακτικά να μην υπάρχει μια καλή εποχή για όλες τις περιοχές ή μια κακή για όλες.

Οι ορεινές κεντρικές περιοχές (που βρίσκεται η Σαναά),έχουν ευχάριστο στεγνό κλίμα όλο το χρόνο  (με ελάχιστες βροχές την εποχή των βροχών, από τις οποίες οι περισσότερες πέφτουν στα νοτιοδυτικά μόνο). Από τέλος Νοεμβρίου μέχρι και Ιανουάριο, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κοντά στο 0 το βράδυ ή και κάτω από το 0 σε μεγάλα υψόμετρα, ενώ το πρωί θα έχει ήλιο και ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη στην Ελλάδα. Για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου δεν θα χρειαστείτε ζεστά ρούχα.  Η παραλιακή ζώνη στην Ερυθρά Θάλασσα (Tihama) έχει ένα από το πιο ζεστά κλίματα του πλανήτη, με θερμοκρασίες που δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 20 βαθμούς (Δεκέμβριος)  ενώ εύκολα ξεπερνούν τους 40 από το Μάιο και μετά. Τους καλοκαιρινούς μήνες μαζί με τη θερμοκρασία αυξάνεται επίσης και η υγρασία στην ατμόσφαιρα, που σε συνδυασμό με τον άνεμο και την αιωρούμενη άμμο δημιουργεί πραγματικά αφόρητες συνθήκες.  Η έρημος στα ανατολικά με το Wadi Hadramawt είναι στεγνή όλο το χρόνο (με λίγες πιθανές βροχές τον Αύγουστο - Σεπτέμβριο). Οι θερμοκρασίες ακόμα και το χειμώνα είναι περίπου στους 25 βαθμούς ενώ από το Μάιο και μετά, οι μέγιστες τιμές κυμαίνονται κοντά στους 37.  Αν ταξιδεύετε αυτή τη εποχή θα καταλάβετε γιατί οι πόλεις νεκρώνουν μεταξύ 2 και 4 το μεσημέρι.  

 
 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.