Ισημερινός

αρχική υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Προορισμοί μετακίνηση Πως θα πάτε


Πως θα πάτε

Τα καλά νέα που τυχόν διαβάσατε σε άλλες ενότητες για τον Ισημερινό σταματούν εδώ: Τα αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα για Κίτο είναι πολύ ακριβά, 1.230 € (Ιούλιος 2006)  με Iberia και λίγο ακριβότερα με KLM.  Την εποχή που πραγματοποιήσαμε το ταξίδι δεν υπήρχε επιλογή άλλης αεροπορικής εταιρίας. Έχετε υπόψη σας ότι με την Iberia μπορεί να κινδυνεύσετε από πείνα ή αφυδάτωση: Στην 11ωρη πτήση μας (IB6635 της 11ης Ιουλίου 2006) από Μαδρίτη προς Κίτο, οι μερίδες φαγητού δεν ήταν αρκετές και δεν προσφέρθηκε κανένα ποτό ή αναψυκτικό  μετά το γεύμα, αναγκάζοντας 280 επιβάτες να σηκώνονται ένας ένας (πηδώντας πάνω από τους καθήμενους ή κοιμισμένους) και να ζητούν κάτι να πιούν. Περιττό να πούμε  ότι το σέρβις ήταν στα όρια της αγένειας και κάτι τέτοιο το συναντήσαμε για πρώτη φορά σε  πτήση ανάμεσα στις πολλές που έχουμε κάνει.  Παράπονα για κακό σέρβις ακούσαμε και από άλλους ταξιδιώτες υπερατλαντικών πτήσεων της Iberia , οπότε σταθμίστε μήπως τα παραπάνω χρήματα που κοστίζει η KLM πραγματικά αξίζουν. 

Για να ταξιδέψετε από / προς το Περού υπάρχουν 2 συνοριακοί σταθμοί, με βασικό  σταθμό στη Huaquillas (Ισημερινός) - Tumbes (Περού) και στη Macara.

Εμείς, όπως και οι περισσότεροι ταξιδιώτες περάσαμε από τον πρώτο. Είναι καλύτερα να ταξιδέψετε με λεωφορείο που περνά τα σύνορα και όχι να αλλάξετε λεωφορείο στα σύνορα για λιγότερη ταλαιπωρία. Η εταιρία CIFA και η Expresso International Ormeno έχουν καθημερινά λεωφορεία μεταξύ Guayaquil  και Tumbes  όπως επίσης μεταξύ  Guayaquil  και Λίμα.

Και στις 2 πλευρές των συνόρων οι ουρές είναι μεγάλες. Στην Περουβιανή πλευρά υπάρχουν "διεκπεραιωτές" που με 1-2$ (θα σας ζητήσουν 5 ή περισσότερα) το διαβατήριό σας και μαζί του εσείς θα παρακάμψουν την ουρά και θα βρεθείτε πρώτοι στο γκισέ.  Προσέξτε, ότι αν αργήσετε πολύ, το λεωφορείο σας μπορεί να φύγει με τα πράγματά σας χωρίς εσάς! Σε καμία περίπτωση μην αλλάξετε χρήματα στους διάφορους σκοτεινούς τύπους που τριγυρίζουν στα σύνορα, οι περισσότεροι είναι απατεώνες.

Μια άλλη περιπετειώδης δυνατότητα να πάτε από τον Ισημερινό προς το Περού είναι ακολουθώντας το ποτάμι Rio Napo το οποίο εκβάλει στον Αμαζόνιο και από εκεί στο Iquito (Περού).  Η διαδρομή κρατά 8 μέρες και οργανώνεται από ταξιδιωτικά γραφεία στη Macas (Ισημερινός - Southern Oriente).

 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.