Ινδία

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί φωτογραφίες Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες Ημερολόγιο ταξιδιού


Κόστος & χρήματα

Στην Ινδία είναι αδύνατο να αναφέρει κανείς ένα μέσο κόστος για τον ανεξάρτητο ταξιδιώτη. Αφενός γιατί μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ακραίες συνθήκες άνεσης,  καθαριότητας (ή  βρωμιάς!)  και αφετέρου το δρομολόγιο που θα ακολουθήσετε στην αχανή αυτή χώρα, και τα κόστη των μεταφορικών θα επηρεάσουν σημαντικά τον προϋπολογισμό σας.  Αν μπορείτε να μείνετε  σε (συνήθως βρωμερά) δωμάτια χωρίς καν ανεμιστήρα και μπάνιο, να ταξιδεύετε 2η θέση στα τρένα ή με τα φτηνότερα τοπικά λεωφορεία, και να τρώτε ντάαλ και ρύζι,  τότε μπορείτε να γυρίσετε την Ινδία με  λιγότερο από 10€ την ημέρα.  Αν θέλετε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα,  υπάρχουν ονειρικά παλάτια μαχαραγιάδων, ατμοσφαιρικά εστιατόρια πολυτελείας και με  αεροπλάνο μπορείτε να καλύψετε γρήγορα και άνετα τις βασανιστικά τεράστιες αποστάσεις.  Το Lake Palace στην Ουνταϊπούρ (Udaipur),  το Ταζ Μαχάλ Ιντερκοντινεντάλ στην Βομβάη ή τα καραβόσπιτα στο Κασμίρ   είναι μερικά μόνο από τα μοναδικά μέρη που μπορείτε να μείνετε και να νιώσετε έστω για μια μόνο μέρα σαν βασιλιάδες! Οι περισσότεροι ταξιδιώτες βρίσκονται ασφαλώς κάπου στη μέση, μένουν σε απλώς καθαρά δωμάτια με μπάνιο και ταξιδεύουν εναλλάξ άλλες φορές 1η και άλλες φορές 2η θέση. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 30€  την ημέρα  για ένα άτομο  ή τα 45€  για ένα ζευγάρι την ημέρα. 

Το ευρώ είναι παντού καλοδεχούμενο και μπορείτε να αλλάξετε εύκολα μετρητά και ταξιδιωτικές επιταγές σε τράπεζες και ανταλακτήρια. Πολλές τράπεζες έχουν ΑΤΜs και είναι συνδεμένες με διαθενή δίκτυα ώστε να μπορείτε κάνετε αναλήψεις με κάρτα (κατά προτίμηση με την American Express Traveler Cheque card, αλλά και με άλλες, πάντοτε με τη δέουσα προμήθεια).  Μαύρη αγορά ουσιαστικά δεν υπάρχει, οι τιμές είναι περίπου οι ίδιες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσετε την αλλαγή χρημάτων στο δρόμο, εκτός ίσως από το ξενοδοχείο σας.  Στο τέλος του ταξιδιού σας μπορείτε να αλλάξετε ξανά τις  ρούπιες που σας απέμειναν σε ευρώ, αν έχετε κρατήσει τις αποδείξεις που σας δίνουν οι τράπεζες (εμάς δεν μας τη ζήτησαν πάντως). Στο διεθνές αεροδρόμιο του Ν. Δελχί, υπάρχουν ανταλλακτήρια που είναι 24 ώρες ανοικτά.   

Οι πιστωτικές κάρτες, είναι αρκετά διαδεδομένες στην Ινδία και μπορείτε να κάνετε εύκολα πληρωμές με Diners Club, Visa, και Mastercard. Προσέξτε,  μην αφήσετε ούτε στιγμή την κάρτα από τα μάτια σας γιατί οι ινδοί έμποροι μπορούν ταχυδακτυλουργικά με τα χειροκίνητα μηχανάκια να χρεώσουν πολλαπλώς την κάρτα σας και στη συνέχεια να πλαστογραφήσουν την υπογραφή σας!

ισοτιμίες

Ενδεικτικές τιμές : 

  • οικονομικά δωμάτια : 6 -15 €
  • ξενοδοχείο μεσαία κατηγορίας:  15 - 35 €
  • οικονομικό γεύμα : 1 - 3 €
  • γεύμα σε εστιατόριο: 3 - 6 €Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.