Λιβύη

αρχική έγγραφα υγεία καλύτερη εποχή Κόστος & χρήματα Κίνδυνοι Άνθρωποι Γιορτές Προορισμοί Πως θα πάτε μετακίνηση πληροφορίες

 

υγεία

Οι συνθήκες υγιεινής στη χώρα είναι μέτριες στη βόρεια μεσογειακή ζώνη και χαμηλές (έως ανύπαρκτες) όσο ταξιδεύετε προς το νότο. Λαμβάνοντας τις συνήθεις προφυλάξεις όπως σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες, και κυρίως προσέχοντας τι τρωτε και πίνετε, δεν θα διατρέξετε κίνδυνο να αρρωστήσετε..

ηπατίτιδα Α

Είναι σκόπιμο να έχετε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Α, ανεξάρτητα από το ταξίδι σας στη Λιβύη. Οι φορείς της ασθένειας στη Λιβύη, όπως σε όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες είναι πολλοί.

ηπατίτιδα Β

Σε περίπτωση που σκοπεύετε να μείνετε για μεγάλο διάστημα  στη χώρα  είναι σκόπιμο να έχετε εμβολιστεί κατά της ηπατίτιδας Β. Η ηπατίτιδα Β μεταδίδεται με το αίμα και σωματικά υγρά, για αυτό το ξύρισμα σε τοπικό κουρείο και γενικά η στενή επαφή με τους ντόπιους μπορεί να είναι επικίνδυνη αν δεν έχετε εμβολιαστεί.

ελονοσία

Ο κίνδυνος να αρρωστήσετε από ελονοσία, είναι πολύ μικρός και μόνο σε ορισμένες περιοχές της νοτιοδυτικής Λιβύης. Δεν χρειάζεται να πάρετε ανθελονοσιακά χάπια, η συνήθης προφύλαξη από τα τσιμπήματα κουνουπιών είναι αρκετή. 

σχιστοσωμίαση

Τα παράσιτα που προξενούν τη νόσο μπορεί να υπάρχουν σε αγροτικές περιοχές και σε λίμνες. Οι πιθανότητες να νοσήσετε είναι εξαιρετικά χαμηλές και μόνο αν κολυμπήσετε σε μολυσμένο νερό. Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα προφύλαξης για τη αρρώστια αυτή. 

νερό

Χρησιμοποιείτε πάντα εμφιαλωμένο νερό, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλες τις πόλεις. Το τσάι και ο καφές είναι ασφαλή αφού το νερό έχει προηγουμένως βράσει. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε για περισσότερες μέρες στην έρημο φροντίστε εκτός από εμφιαλωμένα νερά να έχετε και ταμπλέτες χλωρίωσης του νερού.

 

περισσότερα για την υγεία πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 

 


Κείμενα - Φωτογραφίες:  Σωτήρης Χαϊμαντάς

επικοινωνία

Συγνώμη: Χωρίς mailto link, για προστασία από τους spammers.